لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۹

صدها هزار آلمانی علیه «نژادپرستی و افراط‌ گرایی» تظاهرات کردند


تصویری از تظاهرات ضد نژادپرستی و سیاست‌های راست افراطی در مقابل ساختمان رایشستاگ (پارلمان آلمان) در برلین، پایتخت آلمان. یکشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۲
تصویری از تظاهرات ضد نژادپرستی و سیاست‌های راست افراطی در مقابل ساختمان رایشستاگ (پارلمان آلمان) در برلین، پایتخت آلمان. یکشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۲

شهرهای برلین، مونیخ، کلن، و همچنین پایگاه‌های سنتی حزب «آلترناتیو برای آلمان» از جمله لایپزیگ و درسدن، روز یکشنبه صحنه تظاهرات صدها هزار آلمانی مخالف این حزب راستگرا بود.

این تظاهرات به دنبال انتشار گزارش‌هایی از یک نشست افراط گرایان راست‌گرا برگزار شد که در آن سیاست‌های مهاجرتی از جمله اخراج دسته‌جمعی افراد دارای منشا خارجی به بحث گذاشته می‌شود.

حزب «آلترناتیو برای آلمان» که بر اساس نظرسنجی‌ها دومین حزب محبوب در سراسر آلمان است، اعلام کرده طرح‌های مهاجرتی مزبور، سیاست این حزب نیست.

سازمان‌دهندگان در مونیخ از حضور ۲۰۰ هزار نفر در تظاهرات خبر دادند اما پلیس این رقم را ١۰۰ هزار نفر برآورد کرد. به گفته پلیس مونیخ، تظاهرات این شهر به دلیل جمعیت زیاد تظاهرکنندگان زودتر از موعد مقرر پایان یافت.

این در حالی است که سازمان‌دهندگان تظاهرات ضد راست‌گرایی افراطی، از حضور نزدیک به ٣۰۰ هزار نفر در اعتراضات روز شنبه نیز خبر داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، شهردار فرانکفورت با سخنرانی در میدان «رومر» این شهر یادآور شد که دقیقا در همان نقطه رژیم نازی اقدام به سوزاندن کتاب‌ها می‌کرد.

مقامات «آلترناتیو برای آلمان» هنوز درباره این اعتراضات اظهارنظر نکرده‌اند.

رهبران تجاری آلمان نیز نسبت به انتشار این گزارش‌ها ابراز نگرانی کرده و آن را یادآور «خاطرات تلخ» دانسته‌اند. به گفته آنها، اعتراضات علیه راست‌گرایی افراطی نشان‌دهنده قدرت و شجاعت معترضان است.

روبرت هابک، جانشین صدراعظم آلمان، نیز در گفت‌وگویی با یک روزنامه محلی، اعتراضات را نشانه‌ای دلگرم‌کننده برای دموکراسی این کشور خواند.

او آمدن بسیاری از مردم به خیابان‌ها و به اهتزاز درآوردن «پرچم دموکراسی‌مان» از سوی آنها را «تاثیرگذار» خواند.

شورای مرکزی یهودیان در آلمان نیز از این اعتراضات استقبال کرده است. جوزف شوستر، رئیس این نهاد، در گفت‌وگویی تلویزیونی با «ولت تی‌وی» گفت این تصویری است که می‌تواند «اعتماد به شرایط دموکراتیک» آلمان را بازگرداند.

همچنین روزنامه «بورسن زیتونگ» که اخبار مربوط به بورس آلمان را پوشش می‌دهد، روز شنبه مجموعه‌ای از بیانیه‌های شرکت‌های فعال در بازار بورس این کشور را منتشر کرد که در آن بیگانه‌هراسی، یهودی‌ستیزی، و افراط گرایی سیاسی دست‌راستی‌ها را محکوم کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG