لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۴۵

فضاپیمای «ديپ ايمپکت» تصويرهايی از هسته و جو ستاره دنباله دار «هارلی۲» به زمين مخابره کرد


فضاپیمای «ديپ ايمپکت» تصويرهايی از هسته و جو ستاره دنباله دار «هارلی۲» به زمين مخابره کرد
فضاپیمای «ديپ ايمپکت» تصويرهايی از هسته و جو ستاره دنباله دار «هارلی۲» به زمين مخابره کرد

یک فضاپیمای بدون سرنشین سازمان هوا فضانوردی ایالات متحده ناسا در ماموریت اخیر خود تصویر های بسیار نادری را از هسته یک ستاره دنباله دار به زمین ارسال کرده است که می تواند به دانشمندان در شناخت بیشتر شکل گرفتن سیارات منظومه شمسی یاری دهد.

«ديپ ايمپکت،»* فضاپیمای بدون سرنشین ناسا، که ماموریت آن جمع آوری اطلاعات در مورد ستاره های کائنات است روز پنجشنبه تصویرهایی از یک ستاره دنباله دار به نام «هارلی۲» را به زمین ارسال کرد. دريافت تصاوير این ستاره دنباله دار موجب شادی دانشمندان ناسا شد.

«هارلی۲» بسیار کوچک و به پهنای سه کیلومتر است و هسته ای به شکل سیگار دارد و گاز های سمی از خود، ساطع می کند.

مایکل آهرن، یکی از دانشمندان ارشد ناسا، با تاکید بر موفقیت ماموریت سفینه «ديپ ايمپکت» در بدست آوردن اطلاعات از این ستاره دنباله دار اظهار داشت آنان تصویرهایی را مشاهده کرده اند که تاکنون در تاریخ بشر، دیده نشده بود.

در ارتفاع ۲۱ میلیون کیلومتری زمین، سفینه «ديپ ايمپکت» به ۷۰۰ کیلومتری ستاره دنباله دار «هارلی۲» رسید تا اطلاعاتی از هسته و جو اطراف آن را به زمین مخابره کند.

این پنجمین باردر تاریخ بشر است که هسته یک ستاره دنباله دار از نزدیک بررسی می شود.

دليل علاقه زياد دانشمندان به ستاره های دنباله دار به این جهت است که آن ها بازمانده یخی از دوران تشکیل منظومه شمسی در ۴ و نیم میلیارد سال قبل هستند و مطالعه آن ها سرنخی از نحوه شکل گيری سیاره های این منظومه، بدست می دهد.

«هارلی۲» کوچک ترین ستاره دنباله داری است که تاکنون از نزدیک از آن عکسبرداری شده است. این ستاره دنباله دار روز ۲۰ اکتبر -- ۲۸ مهرماه -- به ۱۸ میلیون کیلومتری زمین رسید که از زمان کشف آن در سال ۱۹۸۶ نزدیک ترین فاصله را تا زمین، داشته است.

* Deep impact

http://www.nasa.gov/mission_pages/epoxi/gallery-index.html

XS
SM
MD
LG