رأی دهندگان آمریکایی در انتخابات آبان ماه ریاست جمهوری در برابر بازیگرانی که از هوش مصنوعی برای ایجاد اطلاعات نادرست استفاده میکنند، آسیب پذیرند – وضعیتی که به نفع سیاستمداران رقیب یا ترویج منافع دولتهای خارجی تمام میشود.
شرکت دیپمدیا – که به به پنتاگون در شناسایی موارد جعل عمیق کمک میکند، میگوید مردم به استفاده از هوش مصنوعی برای جعل عمیق علاقه دارند چون ارزان است و به راحتی میتوان آن را تولید کرد.
به گفته ریجول گوپتا، مدیرعامل شرکت دیپمدیا، تولید محتوای جعل عمیق در نهایت حدود ۱۵ دقیقه طول میکشد: «بسیاری از خدمات به طور رایگان روی اینترنت در دسترس است. و اگر میخواهید برای برخی از موارد هزینه کنید، یک کلیپ صوتی ۳۰ ثانیهای شاید بیشتر از دو سنت خرج برنمیدارد.»
پیشتر در مرحله مقدماتی انتخابات آمریکا، عکسی که با کمک هوش مصنوعی تولید شده بود، دونالد ترامپ را در کنار دکتر آنتونی فائوچی، متخصص بیماریهای عفونی، نشان مید اد. و صدای جو بایدن، که آن هم ساخته و پرداخته هوش مصنوعی بود، به رأی دهندگان در نیوهمپشایر میگفت که از انتخابات مقدماتی صرفنظر کنند.
الین کامارک، کارشناس رسانهها از مؤسسه بروکینگز، میگوید زمانبندی جعل عمیق انتخاباتی که آنها را بسیار خطرناک میکند: «حتی ۲۴ ساعت قبل از انتخابات، یک نفر اطلاعات نادرستی منتشر میکند. مقابله با آن واقعاً دشوار است؛ و در یک انتخابات با رقابت نزدیک، میتواند جای برنده و بازنده را عوض کند.»
آری کوهن، وکیل و مدافع آزادی بیان میگوید کوهن می گوید که از هوش مصنوعی میتوان در سیاست به خوبی استفاده کرد. اکنون روسیه و چین در مسابقه هوش مصنوعی حضور فعالی دارند.کوهن میگوید پیچیدهترین عملیاتهای جعل عمیق در خارج از کشور، با هدفِ قرار دادن اطلاعات نادرست سیاسی در اختیار آمریکاییهای با نفوذ برای انتقال آنها به دیگران انجام میشود.
بزرگترین شرکتهای فناوری آمریکا و پلتفرمهای رسانههای اجتماعی قول دادهاند که داوطلبانه بر کاربرد هوش مصنوعی در کارزارهای سیاسی نظارت کنند، اما در حال حاضر هیچ قانون فدرالی بر این عمل حاکم نیست. به گفته کوهن: «تنظیم گفتمان سیاسی در آمریکا کاری بس دشوار است. متمم اول قانون اساسی از این گفتار اصلی سیاسی محافظت میکند: ما نمیخواهیم دولت روی انتخابات انگشت بگذارد.»
اما از کجا میتوانیم بفهمیم که یک محتوای صوتی یا تصویری جعل عمیق سیاسی است؟
به گفته ریجول گوپتا، یک نشانه که محتوا میتواند توسط هوش مصنوعی تولید شده باشد این است که «کیفیت صدا بد است. ممکن است پیش پا افتاده به نظر برسد، اما در واقع نشانهای است که میتوانید به سرعت در تصاویر و صداها پیدا کنید.»
این در حالی است که جو بایدن، رئیسجمهوری کنونی آمریکا، در مناظره انتخاباتی با رقیب جمهوریخواهش دونالد ترامپ، به دلیل حواس پرتی و عدم تمرکز قافیه را در برابر ترامپ باخت. بایدن پس از اولین مناظره که در هفتم تیر برگزار شد، به خبرنگاران گفت «واقعیت این است که من اشتباه کردم. اما از پدرم یاد گرفتم که وقتی زمین خوردی، دوباره بلند شو.»
اما شماری از دموکراتهای سرشناس از او خواستهاند تا کنار برود و جایش را به کاندیدای دیگری بدهد.
از سوی دیگر، متحدان ترامپ در کنگره به نگرانی حزب دموکرات در مورد بایدن دامن میزنند. مایک جانسون، رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان گفته که «کشور با یک مشکل جدی روبروست؛ چون رئیس جمهوری داریم که در این برهه خطرناک، ظاهراً از عهده وظایفش برنمیآید.»
نظرسنجی شبکه خبری سیانان پس از مناظره نشان داد که ۵۶ درصد از رأی دهندگان که با گرایش دموکرات ثبت نام کردهاند، اکنون میگویند دموکراتها شانس بیشتری برای برنده شدن با نامزدی غیر از بایدن دارند.
جرمی سوری، استاد تاریخ دانشگاه ایالتی تگزاس در آستین، میگوید سلامتی کاندیدا شرط بسیار مهمی است: «در واقع، بایدن در صورت ماندن در این انتخابات همچنان ممکن است برنده این انتخابات شود. اما کارزار انتخاباتی او امیدوار بود که این مناظره نگرانیها در مورد سلامتی او را برطرف کند، که نتیجهٔ عکس داد.»
سوری میگوید: «ترامپ ممکن است درکنوانسیون سیاسی حزب جمهوریخواه رویکرد معتدلتری در پیش گیرد، چون در برابر رقیبی که او را «پیرمرد ضعیف» میخواند، می تواند به عنوان یک نامزد معقول و منطقی ظاهر شود.»