دیدبان حقوق بشر سوریه روز دوشنبه نهم بهمن از کشته شدن هفت تن در یک حمله منتسب به اسرائیل به جنوب دمشق خبر داد.
به گزارش این سازمان ناظر بر تحولات جنگ سوریه، سه سوریهای که یکی از آنها «محافظ یک فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» بوده از کشتهشدگان در این حمله هستند.
دیدبان حقوق بشر سوریه با اشاره به این که منطقه مورد حمله متعلق به حزبالله لبنان است و در آن اعضای سپاه پاسداران نیز حضور دارند، افزوده است هویت دیگر کشتهشدگان و همچنین زخمیهای این حمله هنوز مشخص نیست.
اما خبرگزاری رویترز به نقل از رسانههای رسمی سوریه نقل کرده که در این حمله که ساعت ١ بعد از ظهر به وقت محلی انجام شده، «شماری از مستشاران ایرانی» کشته شدهاند.
جمهوری اسلامی به رغم حضور نیروهای سپاه پاسداران و نظامیان تحت امر و وابسته به خود در سوریه، ادعا میکند که در آن کشور حضور نظامی ندارد و از این افراد به عنوان «مستشار» یاد میکند.
- واکنشهای ضد و نقیض جمهوری اسلامی
خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ابتدا اعلام کرد که «حمله اسرائیل در زینبیه به مرکز مستشاری ایران بوده است.»
اما اندکی بعد، حسین اکبری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه، اعلام کرد «هیچ مرکز مستشاری جمهوری اسلامی ایران هدف قرار نگرفته است» و «از میان شهروندان یا مستشاران ایرانی» کسی کشته نشده است.
اسرائیل هنوز هیچ اظهارنظر رسمی درباره این حمله نکرده است.
به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به جنوب اسرائیل که در آن ۱۲۰۰ تن کشته و بیش از ۲۴۰ تن دیگر به گروگان گرفته شدند، شدت و تعداد حملات منتسب به اسرائیل علیه مواضع سپاه پاسداران و گروههای نیابتی آن در سوریه افزایش یافته است.
از جمله این حملات میتوان به حمله مرگبار روز دوشنبه چهارم دی به حومه دمشق اشاره کرد که بر اثر آن سید رضی موسوی، معروف به سید رضی، از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران، در سوریه کشته شد.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، چند روز بعد در تهران بر جنازه رضی موسوی نماز خواند و در اولین واکنش علنی نسبت به کشتهشدن این عضو بلندپایه سپاه پاسداران خطاب به خانواده او گفت: «خوشا به حالش.»