نیل مك گریگور مدیر موزه بریتانیا که برای بازپس گیری فرمان حقوق بشر کوروش کبیر به ایران سفر کرده است روز شنبه و در آیین پایان نمایشگاه منشور کوروش کبیر در ساختمان موزه ملی ایران شرکت کرد.
مدیر موزه بریتانیا در سخنرانی خود پیرامون منشور کوروش کبیر گفت: «سند فوقالعادهای است كه نشاندهندهی مدارا و احترام به ادیان و مردم مختلف است و اهمیت آن امروزه بیش از پیش نمایان شده است. این موارد بخشی از پایههای اصلی امپراطوری هخامنشی بود و امروزه نیز بخشی از میراث ماندگار جهانی است.»
مدیر موزه بریتانیا که در موزه ملی ایران سخنرانی می کرد افزود: «ما مطلع شدیم كه شمار زیادی از دانشآموزان و بازدیدكنندگان از سراسر ایران توانستند از این نمایشگاه دیدن كنند كه این مایهی خرسندی است.»
آزاده اردکانی رئیس موزه ملی ایران نیز در این آیین اعلام کرد، در زمان حضور منشور کوروش کبیر در محل موزه ملی ایران بیش از دومیلیون علاقهمند به فرهنگ و هنر ایران از نمایشگاه منشور كوروش بازدید کرده اند.
حمید بقایی رئیس پیشین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور نیز که در این آیین شرکت کرده بود، در یک ابراز نظر بی سابقه در ایران با اشاره به آزادسازی یهودیان اسیر در بابل به فرمان کوروش گفت: «كوروش براساس مستندات تاریخی، یهودیان در بند حاكم ظالم را آزاد كرد.»
نمایشگاه هفت ماهه منشور حقوق بشر کوروش کبیر در تهران یکی از محورهای جدال سیاسی میان ایران گرایان حکومتی و سنت گرایان مذهبی بوده است.
سنت گرایان مذهبی در مخالفت با بازسازی و توجه بیشتر به فرهنگ و گذشته باستانی ایرانیان می گویند این اقدامات به رنگ باختن فرهنگ اسلامی در میان مردم منجر خواهد شد.