منابع خبری در ایران میگویند کمبود ۳۰۰ هزار معلم در کشور «بحرانی جدی» در مدارس ایجاد کرده و وعده وزارت آموزش و پرورش برای استخدام ۲۷ هزار معلم را ناکافی میدانند.
به تازگی رضا مرادصحرایی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش، بدون ارائه هیچگونه آماری، به ابراز نگرانی درباره کمبود معلمان بسنده کرده و اضافه کرده بود: «حدود ۲۷ هزار نفر از طریق آزمون استخدامی» به جمع معلمان افزوده خواهد شد.
رضا مرادصحرایی همچنین فعالیتهای پرورشی را از اولویتهای اصلی خوانده و با اشاره به کمبود ۵۰ هزار مربی پرورشی تاکید کرده بود که امسال ۱۱ هزار نفر در این حوزه استخدام خواهند شد.
این در حالی است که حمیدرضا حاجیبابایی، رئیس فراکسیون فرهنگیان در مجلس شورای اسلامی، آذرماه گذشته از کمبود ۳۰۰ هزار معلم در شماری از حوزهها از جمله ورزش، امور پرورشی و آزمایشگاه خبر داده بود.
به گزارش روزنامه هممیهن، عمده کلاسهای درس بیش از ظرفیت استاندارد دانشآموز دارند و در صورت کاهش جمعیت کلاسها، کمبود معلم بیش از رقم اعلامشده خواهد بود.
روزنامه هممیهن در بخش دیگری از گزارش خود ابراز نگرانی رضا مرادصحرایی درباره کمبود معلم را با تلاش وزارت آموزش و پرورش برای استخدام روحانیون در قالب طرح «امین» متناقض دانسته است.
بر پایه طرح «امین» که از حدود ۶ سال قبل آغاز شده روحانیون باید حدود ۳۰ ساعت در هفته در مدارس به تبلیغات مذهبی بپردازند.
همزمان با بحران کمبود معلم، بازنشستگی صدها هزار نفری معلمان هم موجب تشدید این بحران شده است.
به گزارش روزنامه هممیهن، سال گذشته دستکم ۲۵۰ هزار معلم بازنشسته شدند و وزارت آموزش و پرورش برای جایگزینی آنها، به دانشجومعلمان بیسابقه متوسل شده است.
محمدتقی فلاحی، دبیر کانون صنفی معلمان تهران، در گفتگو با روزنامه هممیهن استخدام دانشجومعلمان را از لحاظ مالی به نفع آموزش و پرورش دانسته و آن را رفع مسئولیت دولت از ارائه آموزش رایگان و باکیفیت ذکر کرده است.
این در حالی است که معلمان و فعالان فرهنگی معترض همواره تامین آموزش رایگان را به عنوان یکی از درخواستهای اصلی خود مطرح کردهاند.
بحران کمبود معلم در ایران درحالی است که معلمان بارها در سالیان گذشته با تاکید بر مطالبات صنفی و معیشتی خود دست به تجمعات اعتراضی زدهاند. این تجمعات همواره با سرکوب خشونتآمیز ماموران حکومت مواجه شده و به بازداشت و زندانیشدن شماری از معلمان معترض انجامیده است.