اينترنت از بسياری از جهات مصداقی مجازی است از جهان واقعی. جهانی که انسان ها در آن به منظور جمع آوری اطلاعات و انجام مبادلات بازرگانی گرد هم می آيند.
روی ديگر سکه بيانگر اين واقعيت است که دزدان متخلفين و تروريست ها هم از اينترنت برای دست يابی به اهدافشان بهره برداری می کنند.
مرکز سيمون ويزنتهال در نيويورک و لس آنجلس هزاران تارنما، بلاگ و صفحات گوناگونی از شبکه های اجتماعی را شناسايی کرده که در آنها نفرت و خشونت تبليغ و ترويج می شود.
يک ماه پيش از حادثه انفجار بمب در سال نو مسيحی در يک کليسای قبطی در اسکندريه مصر يک تارنمای اينترنتی هشدار داده بود در صورت عدم ميانجگيری کاتوليک ها در حل اختلاف ميان مسيحيان و مسلمانان مصر به آنها حمله خواهد شد.
حمله خشونت بار ماه نوامبر ۲۰۰۹ به يک پايگاه نظامی آمريکا در ايالت تکزاس مورد ستايش انوار اَلعولقی روحانی مسلمانی که گفته می شود متولد آمريکا و ساکن يمن است قرار گرفت. اَلعولقی می گويد: «بله افتخار می کنم که ندال حسن يکی از شاگردان من بود. به حسن افتخار می کنم؛ اين عملی بی باکانه و صالح بود.»
خاخام آبراهام کوپر، معاونت مرکز ويزنتهال، می گويد اظهارات اَلعولقی افرادی را به کشتن همنوعان خود تشويق می کند و تأکيد می کند که «عمل خشونت بار مردی که پادگان تگزاس را به رگبار بست مورد تائيد العولقی قرار گرفت. مثل اينکه برای او کف می زدند.»
خاخام کوپر می گويد افراطيون از اينترنت برای ايجاد فضايی از خشونت استفاده کرده و ديگران را به پيروی از آن تشويق می کنند.
ريک ايتن، پژوهشگر مرکز ويزنتهال در لس آنجلس، خبرنگار صدای آمريکا را به سفری مجازی در اينترنت دعوت کرد. ريک شماری از حدود ۱۴ هزار تارنمای اينترنتی را که در آنها خشونت، دشمنی و پيش داوری عليه گروه های قومی و يا اديان گوناگون ترويج می شود را به ما نشان می دهد.
برای نمونه يک تارنما از نژاد سفيد و هيتلر ستايش کرده و ديگری از تروريسم در اندونزی و يا جهاد در پاکستان حمايت می کند.
يک بازی ويدئويی در اين تارنما نژادپرستی در کودکانی را که با بمب افکن های مجازی فقيران کشور هائيتی را بمباران می کنند به نمايش می گذارد.
ريک ايتن می گويد: «اکنون با استفاده از اينترنت پيام ها يا ويدئوهايی که توسط تروريست ها يا گروه هايی که تنفر را ترويج می کنند مانند ويروس به ساير تارنماها منتقل می شود.»
خاخام کوپر می گويد اين گروه ها به وسيله اينترنت و با فشار يک دکمه به راحتی يکديگر را پيدا می کنند؛ درست همانگونه که کاربران معمولی برای يافتن اطلاعات از اين وسيله استفاده می کنند.
کوپر می گويد پليس، والدين و ديگران بايد با پديده گسترش خشونت از راه رسانه های ديجيتال مبارزه کنند.