پس از تهدید و هشدار جدی آمریکا به حوثیها و تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برضد این گروه در روز چهارشنبه و پافشاری این گروه مورد حمایت تهران به ایجاد خرابکاری و اخلال در دریانوردی جهانی، شواهد نشان میدهد که قدرتهای دنیا به ورود به فاز مقابله نظامی با حوثیها بسیار نزدیک شدهاند.
سفیر ایالات متحده در سازمان ملل روز پنجشنبه ۲۱ دی با اشاره به قطعنامه روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره لزوم توقف حملات حوثیها به کشتیها خواستار واکنش جهانی به تهدید این گروه در دریای سرخ شد.
روزنامه تایمز چاپ بریتانیا نیز روز پنجشنبه از احتمال انجام حملات هوایی شبانه ایالات متحده و بریتانیا به مواضع حوثیهای وابسته به جمهوری اسلامی در یمن، خبر داد و نوشت نخست وزیر بریتانیا وزیران کابینه خود را در جریان «مداخله نظامی زودهنگام» در یمن قرار داده است.
وال استریت ژورنال هم نوشت که زیرساختهای نظامی حوثیها در صنعا از اهداف حمله احتمالی آمریکا و بریتانیا به این گروه در یمن است.
همزمان روزنامه فایننشال تایمز به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که پنتاگون گزینههایی را برای حمله به سایتهای پرتاب موشک و انبارهای تسلیحاتی حوثیها آماده کرده است. اکسیوس نیز به نقل از یک مقام نظامی اسرائیل نوشت:«به نقطه حمله آمریکا به مواضع حوثیها در یمن بسیار نزدیک هستیم.»
عبدالسلام جحاف، عضو مجلس یمن در واکنش به احتمال حمله به این کشور در پستی در ایکس نوشت:«فقط دو کلمه: منطقه را به آتش میکشیم.»
روز گذشته هم عبدالسلام الحوثی، سخنگوی گروه حوثیهای یمن پیش از تصمیم شورای امنیت در واکنش به درخواستهای جهانی برای توقف حمله به کشتیرانی آزاد گفت:«هر کسی بخواهد مانع عملیاتهای ما شود، با پاسخ مواجه خواهد شد.»
این در حالی است که وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون روز پنجشنبه اعلام کرد حوالی ساعت ۲ بامداد، حوثیها یک موشک بالستیک ضد کشتی را به سمت خطوط کشتیرانی بینالمللی در خلیج عدن شلیک کردند اما موشک به آب برخورد کرد و هیچ تلفات یا خسارتی درپی نداشت.
سنتکام نیز در تایید این اقدام تصریح کرد که این حمله بیست و هفتمین حمله حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی به خطوط کشتیرانی تجاری بینالمللی بوده است.
روزنامه تلگراف چاپ بریتانیا روز چهارشنبه ۲۰ دیماه در گزارشی به نقل از منابع اطلاعاتی خود در داخل ایران اعلام کرد که گروه حوثیهای یمن، در «دانشگاه علوم و فنون دریایی خامنهای» در زیباکنار رشت آموزش دیدهاند و شخص علی خامنهای بر فعالیتهای آنها نظارت دارد.
تلگراف در گزارش خود تصریح کرد که علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در اقدامات حوثیها در دریای سرخ «نقش محوری و شخصی» داشته و دستور داده تا سلاحها و تجهیزات بیشتری در اختیار این گروه شورشی قرار گیرد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، هم روز چهارشنبه به حوثیها و جمهوری اسلامی هشدار داد که حملات مداوم حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران به خطوط کشتیرانی تجاری در دریای سرخ «عواقب» خواهد داشت.
وزیر دفاع بریتانیا نیز چندی پیش به حوثیها هشدار داده بود که لندن در حال بررسی «اقدام مستقیم» علیه این گروه و اگر حملات حوثیها به کشتیهای تجاری قطع نشود، بریتانیا بیتردید به آن واکنش نظامی نشان خواهد داد.
نیروهای دریایی آمریکا و بریتانیا در اوایل این هفته، چندین حمله پهپادی و موشکی حوثیها را در جنوب دریای سرخ دفع کردند.