خبرگزاری ایلنا در گزارشی به فساد مالی صورت گرفته در پروژه احداث سد و نیروگاه «شفارود» در استان گیلان، با مشارکت پیمانکار چینی پرداخته و از «ابهامات مالی گسترده» خبر داده است.
ایلنا که زیر نظر تشکیلات حکومتی «خانه کارگر» اداره میشود در گزارش خود به «ابهامات مالی گسترده» و «تخلفات» در این پروژهها پرداخته و نوشته بر اساس اسناد قراردادها و اطلاعات میدانی تهیه شده، سوء استفاده از منابع عمومی، خرید کالاهای نامرغوب و مازاد، فروش غیرقانونی آهنآلات و انتقال غیرقانونی ماشینآلات سنگین به شرکتهای خارجی از جمله مواردی است که در این پروژهها رخ داده است.
این خبرگزاری در گزارش خود تاکید دارد ماشین آلات راهسازی و معدنی و آهن آلات بی ارتباط با اهداف پروژه و مازاد بر نیاز از محل قرارداد و اعتبار اسنادی احداث ساختمان سد و نیروگاه شفارود از کشور چین وارد کشور شده است.
در این گزارش آمده است که ۳۶ درصد مبلغ قرارداد این پروژهها صرف خرید ماشین آلات راهسازی و معدنی و میلگرد و ورق صنعتی مازاد بر نیاز شده و این در حالیست که «کارفرما یک عدد پیچ و مهره برای نیروگاه و قسمت مکانیکال سد خریداری و وارد کشور نکرده است.»
گزارش ایلنا ارزش کلیه کالاهای وارداتی به قیمت روز معادل ۵ هزار و ۹۴۴ میلیارد تومان اعلام و از رها شدن برخی قطعات و کالاهای وارد شده در گمرک بنادر خبر داده و نوشته تمامی «دامپ تراکها» با برندهای نامعتبر و ۲۸ درصد بیشتر از قیمت روز خریداری شده است.
کارشناسان بر این باورند که فساد در جمهوری اسلامی به صورت سیستماتیک و ساختاری درآمده است و دولتهای مختلف بهعنوان ابزاری برای پیشبرد منافع گروهها و نهادهای فرا قوهای عمل میکنند. برهمین اساس، مرور روند فسادهای کشف شده در ایران که تنها بخشهایی از آن به رسانهها کشیده میشود نشان میدهد دست تمامی دولتها به فسادهای اقتصادی فاش شده، آلوده است.