مرگ ۴۴۴ تن دیگر در یک شبانه روز گذشته شمار قربانیان کرونا در ایران را به بیش از ۱۱۳ هزار و ۸۰۰ نفر رساند.
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ظهر روز شنبه ۲۰ شهریور، همچنین از شناسایی بیش از ۱۶ هزار و ۶۵۰ مورد قطعی ابتلا به کووید۱۹ در ظرف ۲۴ ساعت خبر داد که مجموع بیماران کرونایی در کشور را به بالای ۵ میلیون و ۲۷۵ هزار و پانصد نفر رساند.
منابع مستقل بر این باورند که آمار واقعی ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در ایران به مراتب بیشتر از آماری است که نهادهای دولتی ارائه می دهند.
با این حال به گفته ستاد ملی مقابله با کرونا آمار روزانه نشانگر آن است که همهگیری در کشور سیر نزولی در پیش گرفته است.
در روزها و هفته های اخیر مدیران و مسئولان دولتی از واردات میلیون ها دز واکسن کرونای سینوفارم چین خبر داده و از ورود ده ها میلیون دز دیگر از جمله واکسنهای آمریکایی فایزر و مدرنا سخن گفتهاند.
با این حال برخی نقاط کشور همچنان با مشکل کمبود واکسن دست و پنجه نرم می کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان گفته است که موجودی واکسن این استان به آخر رسیده است و از فردا امکان واکسیناسیون گروههای هدف وجود نخواهد داشت.
به گفته عبدالرضا فاضل، اگر امروز سهمیه واکسن به گلستان تعلق نگیرد، تا دریافت محموله بعدی همه مراکز واکسیناسیون استان تعطیل خواهد بود.
روند واردات و توزیع داروهای کرونا از ابتدای همهگیری در ایران با ابهام و حاشیه و انتقاد همراه بوده است.
رئیس ستاد مقابل با کرونا پیشتر در اظهاراتی انتقادآمیز گفت هزینه ۷۲۰ میلیون دلاری خرید داروی رمدسیویر بهتر بود صرف خرید واکسن می شد.
مصطفی قانعی، عضو کمیته ملی واکسن کرونا، نیز اخیرا با تاکید بر بیاثر بودن داروی رمدسیویر در درمان کرونا از مسئولان خواست هزینه خرید این دارو به تهیه اکسیژن اختصاص یابد.
به گزارش ایلنا، رئیس سازمان نظام پزشکی امروز در یک نشست خبری، ضمن انتقاد از بیتوجهیها به نظرات کارشناسان در دوران شیوع کرونا در ایران گفت هیچ تاثیری در واردات دارو ندیدیم.
مووید علویان با اشاره به ادعای مسئولان حکومتی که با ممانعت از شرکت در روند مطالعه و تولید واکسن کرونا توسط دیگر کشورها میگفتند مردم ایران موش آزمایشگاهی نیستند گفت در بحث واکسن گفتیم مردم را موش آزمایشگاهی نمیکنیم، اما در بحث دارو این کار را کردیم.