نتایج یک مطالعه منتشر شده در مجله پزشکی «پدیتریکس» نشان داده است که در طول پانزده ماه همهگیری کرونا، بیش از ۱۲۰ هزار کودک در آمریکا، والدین یا سرپرستان خود را بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ از دست دادهاند.
این مطالعه تخمین زده است که به ازای هر چهار مورد مرگ ناشی از ابتلا به کووید -۱۹ بین اول آوریل ۲۰۲۰ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۱، یک کودک یا والدین یا سرپرست خود را از دست داده است.
این مطالعه همچنین نشان داده است که همهگیری کرونا می تواند دهها هزار کودک را در نسلهای آینده با آسیب روبرو کند.
یافتههای این مطالعه نشان میدهد علاوه بر ۱۲۰ هزار و ۶۳۰ کودک که سرپرست اصلی خود - کسی که مسئول تأمین مسکن و نیازهای اولیه آنهاست - را از دست دادهاند، و حدود ۲۲ هزار کودک سرپرست غیراصلی خود یا پدربزرگ و مادربزرگ شان را از دست دادهاند.
در ماه ژوئیه نیز مطالعهای در مجله لنست چاپ شد که نشان میداد بیش از ۱.۵ میلیون کودک در سراسر جهان، یکی از مراقب های اولیه یا ثانویه خود را در چهارده ماه نخست همهگیری کووید-۱۹ از دست دادند.
در ایران، بر اساس برآورد معاون اجتماعی سازمان بهزیستی، ۵۱ هزار کودک پدر یا مادر خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند. این در حالی است که بسیاری معتقدند آمار واقعی مرگ و میر ناشی از همهگیری در ایران چندین برابر آمار رسمی است.
- مشکلات تأیید واکسن اسپوتنیک در اروپا و رکورد روزانه مرگ در روسیه
یک مقام آژانس دارویی اروپا میگوید علت تأخیر در تأیید واکسن اسپوتنیک روسیه، به تعویق انداختن بازرسیها از طرف روسیه است و این موضوع سیاسی نیست. سازمان بهداشت جهانی هم می گوید یک گام به حل اختلافات در فرایند تأیید واکسن روسی نزدیک تر شده است.
به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، سفیر اتحادیه اروپا در روسیه به رسانههای خبری این کشور گفته است مقامات روسیه بارها بازرسی این نهاد نظارتی برای تأیید واکسن «اسپوتنیک وی» را به تعویق انداختهاند.
به گفته مارکوس ادرر، این تأخیر انگیزه و دلیل سیاسی ندارد.
این واکسن در حال حاضر در بیش از ۷۰ کشور جهان استفاده میشود، اما نهاد نظارتی اروپا و سازمان بهداشت جهانی هنوز آن را تأیید نکردهاند. این موضوع مشکلاتی را برای شهروندان روسیه که به اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا سفر می کنند، ایجاد کرده است.
وزارت بهداشت روسیه در بیانیهای اعلام کرد که آژانس دارویی اروپا، مدارک مورد نیاز را تا پایان ماه سپتامبر دریافت کرده است و مقامات میتوانند در ماه دسامبر به آنجا سفر کنند.
در همین حال، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی نیز در یک نشست خبری در شهر ژنو سوئیس گفت که این نهاد به حل مشکلات موجود در فرایند تأیید واکسن اسپوتنیک وی نزدیکتر شده است.
این نهاد بینالمللی در بیانیهای گفت که هنوز در حال بررسی دادههای مرتبط با این واکسن و سایتهای مختلف تولیدکننده آن است.
در همین حال، شمار قربانیان روزانه ویروس کرونا در روسیه بار دیگر با ثبت ۹۳۶ مورد مرگ، رکوردشکن شد. این سومین روز متوالی است که شمار مرگ و میر روزانه در روسیه از ۹۰۰ نفر فراتر میرود.
روسیه در حال حاضر با بیش از ۲۱۴ هزار مورد مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا، بالاترین آمار مرگ و میر در اروپا را دارد و بسیاری معتقدند که آمار واقعی به مراتب از آمار رسمی بالاتر است.
عدم اطمینان شهروندان روسیه به واکسن داخلی و نداشتن تمایل دولت به اعمال محدودیتهای بیشتر، از دلایل افزایش موارد مرگ و ابتلا در این کشور است.
- خطر «اندک» عارضه التهاب عضله قلب در مصرفکنندههای فایزر
دو مطالعه صورت گرفته در اسرائیل نشان داده است خطر ایجاد التهاب در عضله قلب پس از تزریق واکسن فایزر، «بسیار کم» است.
نتایج مطالعات جاری حاکی از آن است که پسران نوجوان بیشتر در معرض خطر ابتلا به این عارضه قرار دارند، اما حتی در این گروه نیز اکثر موارد خفیف هستند و افراد به سرعت بهبود پیدا میکنند.
در یکی از این مطالعات، بیش از ۵ میلیون دریافتکننده واکسن فایزر مورد بررسی قرار داده گرفته اند که از بین آنها تنها ۱۳۶ نفر دچار عارضه التهاب عضله قلب شدند.
سوئد و دانمارک اعلام کردهاند استفاده از واکسن مدرنا را، پس از دریافت گزارشهای التهاب عضله قلب در افراد زیر ۳۰ سال، متوقف خواهند کرد. فنلاند هم تزریق این واکسن را برای پسران جوان متوقف کرده است.
نهادهای نظارتی در ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان بهداشت جهانی تأکید کردهاند که مزایای واکسیناسیون با این واکسنها در پیشگیری از ابتلا به کرونا همچنان بیشتر از عوارض جانبی نادر آن است.