لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۰

روزنامه سپاه به نقل از داماد محتشمی‌پور از تاثیر ساخت مسجد در پارک قیطریه بر «بی‌حجابی» خانم‌ها خبر داد


اعتراض گروهی از شهروندان به قطع درختان پارک قیطریه برای ساخت مسجد
اعتراض گروهی از شهروندان به قطع درختان پارک قیطریه برای ساخت مسجد

روزنامه وابسته به سپاه پیرامون ساخت مسجد در پارک قیطریه به نقل از جواد سعیدی‌نژاد، داماد و «وصی محمود محتشمی‌پور» نوشته است که از جمله تاثیرات ساخت مسجد در این پارک این است که خانم‌هایی که به پارک می‌آیند باید دارای حجاب اجباری باشند.

او همچنین گفته که هزینه ساخت مسجد از ارثیه به جا مانده از محتشمی‌پور تامین خواهد شد چراکه در پارک قیطریه فقدان نماد اسلامی احساس می‌شود.

سعیدی‌نژاد در مصاحبه با روزنامه «جوان»، وابسته به سپاه پاسداران، اعلام کرده تصمیم ساخت مسجد در تاریخ ۱۷ مهر ۱۴۰۱ با حضور ۱۴ نفر از جمله شهردار تهران، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان تهران، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران و مدیر عامل سازمان املاک و مستغلات اتخاذ شده است.

او در بخشی از این مصاحبه انتقاد برخی از وراث از جمله فخرالسادات محتشمی‌پور، همسر مصطفی تاج‌زاده، به تصمیم برای ساخت مسجد در این پارک را رد کرده و خود را از نظر «شرعی و قانونی» تصمیم‌گیر در مورد اجرای «وصیت» محمود محتشمی‌پور دانسته است.

سعیدی‌نژاد همچنین قطع درخت، آسیب زدن به محوطه باستانی و ساخت مغازه برای درآمدزایی را نیز تکذیب کرده و مدعی شده به «درخواست مردم منطقه» صرفا مسجد ساخته خواهد شد.

سعیدی‌نژاد همچنین از علیرضا زاکانی دفاع کرده و مخالفان را «افرادی معدود با جهت‌گیری سیاسی» علیه شهرداری دانسته و گفته است با ساخت مسجد خانم‌هایی که بی‌حجاب به پارک می‌آمدند باید حجابشان را رعایت کنند.

در پی ادامه حواشی و ابراز نگرانی‌ها از تخریب بخشی از پارک قیطریه و از بین بردن درختان این پارک به بهانه ساخت مسجد، کارزار مخالفت با این اقدام نزدیک به ۱۳۴ هزار امضا را جمع آوری کرده اما شهرداری تهران بدون توجه به مخالفت‌ها به دنبال اجرای برنامه‌های خود در این پارک است.

علیرضا زاکانی، شهردار تهران، روز چهارشنبه ۱۵ فروردین، اعلام کرد که در پارک قیطریه «نه درختی قطع می‌شود و نه اتفاقی می‌افتد، یک ساختمان قدیمی است که قرار است به مسجد تبدیل شود.»

او همچنین رسانه‌ها را به «جوسازی‌» متهم کرد و گفت که «اینها هیاهو بر سر هیچ است.»

در کنار کارزار ایجاد شده علیه تخریب پارک قیطریه، یک نظرسنجی نیز در روزنامه «دنیای اقتصاد» در این زمینه انجام شده است که بیشتر شرکت‌کنندگان در آن عنوان کردند که ساخت مسجد از اولویت‌های شهرداری نیست و در عوض، باید مسائل و مشکلات مربوط به آلودگی هوا و حمل‌ونقل و ترافیک در شهر حل شود.

هفته پیش مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران نیز در واکنش به حواشی این موضوع گفت که تحت تاثیر جو روانی قرار نگیریم، چراکه مصوبه شورا در خصوص ساخت مساجد روز اول دی ۱۳۸۳ تصویب شد.

او تاکید کرد: «تهران مسجد کم دارد و باید ۴۰۰ مسجد در پایتخت ساخته شود و از طرفی باید نمازخوان نیز تربیت کنیم.»

اعتراضات به ساخت مسجد در این پارک از اسفند سال گذشته ادامه دارد و گروهی از مردم تهران روز دوشنبه ۱۳ فروردین، هم‌زمان با آیین ایرانی سیزده‌به‌در که به عنوان «روز طبیعت» نیز شناخته می‌شود، در پارک قیطریه جمع شدند و به طرح ساخت مسجد در این محل تفریحی اعتراض کردند.

وب‌سایت «دیده بان ایران» در گزارشی هدف شهرداری تهران از این اقدام را ایجاد «محله‌های اسلامی» دانسته است.

به گفته دیده‌بان ایران، نخستین بار فردی به نام حسن‌زاده، از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از کلید واژه «محله اسلامی» در واکنش به اعتراضات چند سال پیش ایران رونمایی کرد؛ طرحی که با محوریت مساجد، حضور نیروهای بسیج در مناطق مختلف تهران را توسعه می‌دهد.

این سایت در ادامه نوشت که شهردار تهران پس از ملاقات با فرمانده «سپاه محمد رسول‌الله»، با این طرح که هدف اصلی آن کنترل محله‌ها، شهروندان، و سرکوب اعتراضات بود، موافقت کرد.

در این پروژه، با ساخت مساجد، جایگاه نیروی‌های بسیج توسعه پیدا می‌کند و با تجاری کردن بخشی از مساجد، بودجه این نیروها نیز تأمین می‌شود.

XS
SM
MD
LG