لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۲

اکسیر عمر در فنجان؟


روزی سه فنجان بیشتر، ممکن است عمر را افزایش دهد
روزی سه فنجان بیشتر، ممکن است عمر را افزایش دهد

تازه ترین پژوهش مؤسسات ملی تندرستی آمریکا حاکی از آن است که نوشیدن بیش از سه فنجان قهوه در روز،ممکن است به افزایش طول عمر بیانجامد.

نتایج تازه ترین تحقیقی که نهاد موسوم به «مؤسسات دولتی تندرستی آمریکا» یا «اِن. آی. اِچ».- از معتبرترین نهادهای پژوهش پزشکی در آمریکا - درخصوص نوشیدن قهوه و تأثیر آن بر وضعیت تندرستی، حاکی از آن است که احتمال مرگ بزرگسالانی که قهوه می نوشند- خواه بدون کافئین یا کافئین دار- ضعیفتر از آنانی است که قهوه نمی نوشند. این پژوهش با مشارکت پژوهشگران مؤسسۀ ملی سرطان ( که بخشی از ان. آی. اچ. است)، و نهادی پژوهشی به نام اِی.اِی.آر.پی انجام گرفته است.

این پژوهش برروی چهارصد هزار زن و مرد ساکن آمریکا انجام گرفته که بین ۵۱ و ۷۰ ساله اند. این تحقیق گسترده در پرسشنامه ای ریشه دارد که شرکت کنندگان در سال ۱۹۹۵ پرکرده بودند. این شرکت کنندگان پس از آن، درپایان سال ۲۰۰۸ نیز مورد پرسش و معاینه قرار گرفتند، و آنان که زودتر از این تاریخ درگذشته بودند، برای دریافتن دلایل مرگ مورد بررسی قرار داده شدند. نتایج این تحقیقات درپی تداوم موشکافانۀ بررسی زندگی و بیماریهای این عده، نهایتاً روز سه شنبۀ هفدهم مه ۲۰۱۲ منتشر شد.

استنتاج این تحقیقات حاوی آن است که آنان که بیش از روزی سه فنجان قهوه می نوشند، ممکن است بیشتر عمر کنند.

این تحقیقات نشان می دهد که قهوه نوشان کمتر درمعرض خطرمرگ دراثر بیماریهای قلبی یا تنفسی، نیز سکتۀ مغزی، جراحت و تصادف، دیابت (مرض قند) و عفونت هستند.
پژوهشگران همچنین دریافته اند که میزان مصونیت قهوه نوشان دربرابر ابتلا به بیماریهای گوناگون از جمله سرطان، به میزان قهوه ای که می نوشند نیز وابسته است و آنان که روزانه سه فنجان یا بیشتر قهوه می نوشند، ده درصد کمتر در معرض خطرند.
نوشیدن قهوه و تأثیر آن بر تلفات ناشی از سرطان بین زنان در این پژوهش بررسی نشده، اما مردانی که روزانه میزان قهوۀ بیشتری می نوشند، از حیث ابتلا به سرطان، اندکی مصونتر از دیگرانند.

دکترنیل فریدمن- از پژوهشگران اصلی این تحقیق- می گوید به رغم گستردگی و دقت این پژوهش چندین ساله، هنوز به روشنی نمی توان استنتاج کرد که قهوه خطر مرگ را کاهش می دهد، اما دست کم می توان مطمئن بود که این نوشیدنی بر سلامتی اثر منفی ندارد.
فریدمن می افزاید که درک و دریافت شیوۀ اثرگذاری قهوه بر شرایط فیزیکی بدن، فرایندی پیچیده است، ازاین روی که بیش از یک هزار عنصر، ساختار شیمیایی قهوه را می سازند، و از این میان، کافئین تاکنون بیش از عناصر دیگر مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است.
میزان ابتلا به سرطان پروستات در میان مردانی که به میزان بیشتری قهوه می نوشند، کمتر است.

نوشیدنی نیروزا، با سابقه ای سیاسی و نیاز به فیلتر!

پژوهشهای تاریخی نمایانگر آن است که اثر نیروبخش قهوۀ وحشی بدواً در اتیوپی دریافته شد و کاشت آن برای نخستین بار در جنوب عربستان انجام گرفت و نوشیدن آن نیز از میانۀ سدۀ پانزدهم میلادی در حرمهای صوفیان یمن رواج یافت. مصرف و کاشتن قهوه از هند به ایتالیا و بقیۀ اروپا، آنگاه اندونزی و قارۀ آمریکا تسری یافت.

در یمن و شرق آفریقا، قهوه در مراسم مذهبی کلیسا صرف می شد. نوشیدن قهوه طی سدۀ هفدهم میلادی در امپراطوری عثمانی به دلایل سیاسی ممنوع شد. در اروپا نیز، پذیرایی با قهوه، حاکی از فعالیت سیاسی مخالفان حکومت تلقی می شد.

بر اساس آمار رسمی سازمان جهانی غذا و دارو- فائو- قهوه هفتمین فرآوردۀ ارزشمند خوراکی دنیا به شمار می رود. قهوۀ طبیعی امروزه به گونه ای روزافزون پرطرفدار شده است.

یکی از نکات مهمی که بسیاری از اوقات از سوی مصرف کنندگان قهوه مورد بی اعتنایی قرار می گیرد، شیوۀ دم کردن آن است که می تواند اثرات مثبت آن را مخدوش کند. دم کردن قهوه با بهره بردن از فیلترهای کاغذی مورد توصیۀ محققان است. پژوهشها برروی قهوه ای که به شیوۀ فرانسوی طبخ می شود، حاکی از آن است که استفاده از این روش و عدم به کارگیری فیلترهای کاغذی، میزان کلسترول بد قهوه را افزایش می دهد که به طبع منتج به بالاتر رفتن میزان کلسترول بد در بدن مصرف کنندگان خواهد شد.
XS
SM
MD
LG