لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۵

تمدید مجوز درمانگاه‌ها مشروط به تأیید آتش‌نشانی؛ شش بیمارستان هنوز ایمن‌ نیستند


مدیر عامل سازمان آتش‌ نشانی شهر تهران اعلام کرد که تمدید مجوز مراکز درمانی تهران مشروط به تأیید آتش‌نشانی شد و ایمن‌سازی بیمارستان‌ها در تهران آغاز شده است.

در گفتگو با خبرگزاری حکومتی ایسنا، قدرت‌الله محمدی افزود که با این وجود، هنوز شش بیمارستان ناایمن هستند. این در حالی است که او پیش‌تر گفته بود ۵۰ درصد ساختمان‌های دولتی ایمنی ندارد و بودجه‌ای هم برای ایمن‌سازی آن‌ها لحاظ نمی‌شود.

محمدی در ادامه تشریح کرد که تاکنون ۲۸۰۰ مرکز درمانی تأییدیه آتش‌نشانی دریافت کرده‌اند و از این پس تمدید مجوز فعالیت مراکز درمانی منوط به این تأییدیه است.

او افزود ایمن‌سازی بیمارستان‌های قدیمی به دلیل هزینه بالا به صورت فازبندی انجام می‌شود و جلسات هماهنگی برای اجرای این برنامه در حال برگزاری است.

این در حالی است که او پیش‌تر از تعداد زیادی ساختمان ناایمن در تهران که شامل بیمارستان‌ها، اماکن تجاری و اداری می‌شود، خبر داده بود.

در ادامه این گزارش، مدیر عامل سازمان آتش‌ نشانی تهران، با اشاره به مأموریت فرامنطقه‌ای سازمان آتش‌نشانی، تأکید کرد که این سازمان باید در تأمین تجهیزات به حوادث فراتر از تهران نیز توجه داشته باشد.

او افزود: «هرچند تجهیزات زیادی خریداری شده، اما همچنان به خریدهای بیشتری نیاز داریم تا در صورت وقوع حوادث در استان‌های مجاور نیز توان ارائه کمک را داشته باشیم.»

محمدی با اشاره به رشد چشمگیر خرید تجهیزات در مقایسه با چهار سال گذشته گفت: «خرید خودروهای حریق، بالابرها و دیگر تجهیزات به طور مداوم ادامه دارد و حتی یک سال نباید در این روند وقفه‌ای ایجاد شود.»

محمدی از خرید ۴۰ خودروی حریق دوکابین خبر داد و گفت: «این خودروها ظرفیت حمل شش آتش‌نشان را دارند و طبق برنامه‌ریزی، ۲۰ دستگاه از آنها تا پایان سال و باقی تا مرداد سال آینده به ناوگان افزوده خواهد شد.»

محمدی همچنین از خرید خودروهای «فوماتیک» که برای اطفای حریق در پمپ‌بنزین‌ها و پالایشگاه‌ها طراحی شده‌اند، خبر داد و گفت: «این خودروها به آتش‌نشانان اجازه می‌دهند با استفاده از فوم و کف از فاصله ۶۰ متری به مهار حریق بپردازند. براساس برنامه‌ریزی، سالانه دو دستگاه از این خودروها خریداری خواهد شد.»

او همچنین از برنامه خرید سالانه دو دستگاه نردبان بلند خبر داد و افزود: «بلندترین نردبان فعلی سازمان ۶۴ متر است که مطابق استانداردهای جهانی است. اما ساختمان‌های مرتفع نیز باید به سیستم‌های خود اطفای حریق مجهز شوند تا ایمنی آنها تضمین شود.»

این مقام سازمان آتش‌ نشانی، منبع و مستندات بیشتری درباره چگونگی تامین مالی توسعه ناوگان آتش نشانی تهران ارایه نداد.

شهریورماه سال جاری نیز محمدی ۱۲۵ بیمارستان در پایتخت را جزو ساختمان‌های پرخطر اعلام کرده بود. قدرت‌الله محمدی گفته بود عمر بیشتر این ساختمان ها بالای ۵۰ تا ۶۰ سال است و باید هر چه زودتر دولت یا وزارت بهداشت درباره سرنوشت این ساختمان‌ها تصمیم گیری کنند.

رییس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران نیز مهرماه سال جاری گفته بود: «ساختمان سه بیمارستان پایتخت از لحاظ ایمنی حریق در وضعیت بحرانی و در لیست ۱۲۹ ساختمان ناایمن قرار دارند و هنوز هیچ اقدامی برای ایمن‌سازی انجام نداده‌اند.»

در ایران بسیاری از ساختمان‌ها استانداردهای لازم به خصوص در حوزه ایمنی‌های مرتبط با حوادث منتج به آتش‌سوزی را ندارند و از همین رو میزان حوادث در ساختمان‌ها قابل توجه است.

موضوع ساختمان‌های ناایمن پس از حادثه پلاسکو بر سر زبان‌ها افتاد و پس از اعلام فهرست ساختمان‌های نا‌ایمن در بین این ساختمان‌ها اسامی خوابگاه‌ها، ادارات و موسسات دولتی، پاساژهای معروف در بازار و بیمارستان‌ها نیز دیده شد.

XS
SM
MD
LG