لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۶

دانشمندان: تغییرات اقلیمی یکی از عوامل سیل‌های «بی سابقه» در جنوب آسیا است


سیل در بنگلادش - ۲۲ ژوئن ۲۰۲۲ (۱ تیر ۱۴۰۱)
سیل در بنگلادش - ۲۲ ژوئن ۲۰۲۲ (۱ تیر ۱۴۰۱)

دانشمندان می‌گویند، تغییرات آب و هوایی یکی از عوامل بارندگی زودهنگام و نامنظمی است که در چند روز گذشته موجب سیلاب‌های بی‌سابقه در بنگلادش و شمال شرقی هند شده، و تعداد زیادی کشته بر جای گذاشته و میلیون‌ها نفر دیگر را بدبخت و آواره کرده است.

به گزارش آسوشیتدپرس، اگر چه این ناحیه با سیل غریبه نیست، ولی این رویدادی است که اغلب در اواخر سال و هنگامی که باران‌های سنگین موسمی رایج هستند، رخ می‌دهد. در حالی که بارندگی سیل آسای امسال، در اوایل ماه مارس، این منطقه را درنوردید.

تعیین قطعی میزان تاثیر تغییرات آب و هوایی بر وقوع سیل‌های اخیر ممکن است مدت زیادی طول بکشد، هر چند دانشمندان می‌گویند که در تغییر و نامنظمی فصل باران‌های موسمی، در دهه‌های اخیر، بی‌تاثیر نبوده است. این به آن معنا است که بسیاری از باران‌هایی که انتظار می‌رود در طول یک سال ببارند، در عرض چند هفته رخ می‌دهند.

سیل در بنگلادش - ۱ تیر ۱۴۰۱
سیل در بنگلادش - ۱ تیر ۱۴۰۱

ایالت «مگالایا» در شمال شرق هند تقریباً سه برابر میانگین بارندگی ماه ژوئن خود را در سه هفته اول ماه را شاهد بود و ایالت همسایه آن «آسام» نیز، در همین مدت، دو برابر میانگین باران ماهانه خود را داشت.

چندین رودخانه از جمله یکی از بزرگترین رودخانه‌های آسیا در این دو ایالت فوران کرده و به سمت خلیج بنگال در کشور کوچک ولی پر جمعیت بنگلادش سرازیر شدند.

سیل در بنگلادش - ۱ تیر ۱۴۰۱
سیل در بنگلادش - ۱ تیر ۱۴۰۱

مرکز پیش‌بینی و هشدار سیل بنگلادش، بارندگی بیشتری را در پنج روز آینده پیش‌بینی کرده است و روز سه‌شنبه هشدار داد که سطح آب در مناطق شمالی کشور به طور خطرناکی بالا خواهد آمد.

سیل در ایالت آسام هند - ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
سیل در ایالت آسام هند - ۳۱ خرداد ۱۴۰۱

از ۱۷ ماه مه تا زمان انتشار این خبر، در مجموع ۴۲ نفر در بنگلادش جان خود را از دست داده‌اند. بنا بر گزارش مقامات هندی نیز، تعداد تلفات سیل در ایالت آسام به ۷۸ نفر رسیده است و ۱۷ نفر دیگر نیز بر اثر رانش زمین جان خود را از دست داده‌اند.

XS
SM
MD
LG