لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۸

به دنبال اعتراض مسلمانان، یک سینمای زنجیره‌ای نمایش فیلم «بانوی بهشت» در بریتانیا را متوقف کرد


سینماهای زنجیره‌ای «سینه‌ورلد»
سینماهای زنجیره‌ای «سینه‌ورلد»

به دنبال اعتراض برخی از مسلمانان به فیلم «بانوی بهشت»، سینماهای زنجیره‌ای «سینه‌ورلد» اکران آن را در بریتانیا متوقف کرد.

این سینمای زنجیره‌ای در بیانیه خود گفت که با توجه حواشی اخیر پیرامون این اثر درباره فاطمه، دختر پیامبر اسلام، تصمیم گرفته است تا هنگامی که از ایمنی کارکنان و تماشاگران مطمئن شود، از اکران آن خودداری کند.

به نوشته تارنمای ددلاین، بانوی بهشت در ۹ شعبه سینه‌ورلد در بریتانیا اکران می‌شد و در روزهای اخیر تعدادی از مسلمانان با اجتماع مقابل دو سینما، با حملات لفظی علیه مدیران به نمایش فیلم اعتراض کردند.

مالک شلیبک تهیه‌کننده اجرایی فیلم به بی‌بی‌سی گفت که معترضان مانند «اراذل و اوباش و قلدرها» رفتار می‌کنند، با عجله به سینماها هجوم می‌برند و کارکنان را مرعوب می‌کنند.

او در ادامه افزود که لغو نمایش فیلم ممکن است به اعتراضات مشابهی در آینده منجر شود و این رفتار در بریتانیا قابل پذیرش نیست.

به گفته مالک شلیبک «اعتراض امروز به فیلم بانوی بهشت است، ممکن است فردا علیه چیز دیگری باشد که برای سایرین عزیزتر است.»

بانوی بهشت، داستانی تاریخی درباره زندگی فاطمه، دختر پیامبر اسلام است. این اثر با حمله داعش به عراق آغاز می‌شود و درباره یک کودک عراقی است که روایت زندگی دختر پیامبر اسلام را از زبان یک زن کهنسال می‌شنود.


تاکنون بیش از ۱۲۰ هزار نفر با امضای توماری خواستار لغو نمایش این فیلم به کارگردانی الی کینگ در سینماهای بریتانیا شده‌اند.

به گزارش «بولتون ‌نیوز»، شورای مساجد بولتون این فیلم را «کفرآمیز» خواند و مدعی است که «روایت‌های تاریخی ارتدکس را بصورت نادرستی بیان می‌کند و به محترم‌ترین شخصیت‌های تاریخ اسلام بی‌احترامی می‌کند.»

یکی از انتقادات مهم، نحوه پردازش داستان توسط یاسر الحبیب، روحانی شیعه، و نویسنده فیلم‌نامه بانوی بهشت است که برخی رفتارهای شخصیت‌های سنی را تلویحا با اقدامات گروه اسلامی داعش قابل مقایسه می‌داند. برخی سازمان‌های اسلامی به همین دلیل فیلم را «تفرقه‌انگیز» توصیف می‌کنند.

گروهی از معترضین نیز از فیلم به خاطر نمایش تصویر پیامبر اسلام که در این دین تابو است، انتقاد می‌کنند.

این در حالی است که در تارنمای بانوی بهشت گفته می‌شود که «طبق سنت اسلامی، در طول فیلم، هیچ فردی که نماینده یک شخصیت مقدس باشد، دیده نمی‌شود. آفرینش شخصیت‌های مقدس از طریق ترکیب منحصر به فرد بازیگران، حرکات دوربین، نورپردازی، و جلوه‌های بصری صورت گرفته است.»

تهیه‌کنندگان پیشتر به تارنمای ددلاین گفته بودند که زحمت زیادی کشیده شده تا هیچ انسانی در فیلم به‌عنوان بازیگر یک شخصیت مقدس دیده نشود.

لغو اکران بانوی بهشت توسط سینمای زنجیره‌ای سینه‌ورلد با انتقاداتی در بریتانیا همراه شد و آن را به عنوان ضربه‌ای به آزادی بیان توصیف کردند.

ساجید جاوید
ساجید جاوید

ساجید جاوید، وزیر بهداشت یکی از این منتقدین بود که با اشاره به اینکه در بریتانیا چیزی به نام توهین به مقدسات وجود ندارد، گفت که این مسیر خطرناکی است و بر اهمیت آزادی بیان و عقیده تأکید کرد.

به گفته مالک شلیبک، «تهیه‌کنندگان از ابراز نظرات مختلف استقبال می کنند ولی سینماها باید بایستند و از حق خود برای نمایش آثاری که مردم می‌خواهند ببینند، دفاع کنند.»

او در ادامه افزود که تصور می‌کند که سینماهایی که تحت فشار قرار می‌گیرند، این تصمیم‌ها را برای فرونشاندن سروصداها می‌گیرند.»

نمایش فیلم بانوی بهشت بصورت محدود در برخی از سینماهای دیگر ادامه دارد.

این فیلم با اعتراض برخی کشورهای اسلامی از جمله ایران، پاکستان، و مصر مواجه شده است.

XS
SM
MD
LG