لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۳۲

در واکنش به انتقاد ترامپ؛ چین درباره قاچاق نفت به کره شمالی تحقیق می‌کند


هُوا چونیینگ سخنگوی وزارت خارجه چین - آرشیو
هُوا چونیینگ سخنگوی وزارت خارجه چین - آرشیو

به دنبال انتقاد رئیس جمهوری آمریکا از چین بابت ادامه فروش نفت به کره شمالی، پکن روز جمعه از گزارش اخیر تحویل قاچاقی محصولات نفتی به پیونگ یانگ ابراز بی‌اطلاعی کرد و گفت «تحقیقات فوری» را آغاز کرده است.

پرزیدنت ترامپ روز گذشته در توئیتر نوشت از این که چین انتقال نفت به کره شمالی را ادامه ‌می‌دهد، «مأیوس» شده و این می‌تواند مانعی در رسیدن به یک «راه حل دوستانه» برای بحران هسته‌ای و موشکی پیونگ یانگ باشد.

رئیس جمهوری ایالات متحده همچنین در گفت‌وگویی با روزنامه نیویورک تایمز، که گزارش آن عصر پنجشنبه منتشر شد، گفته است «من با چین ملایم بوده‌ام، چرا که جنگ تنها چیزی است که برای من از تجارت مهم‌تر است.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به این انتقادهای دونالد ترامپ گفت، در جریان گزارش‌ تحویل نفت از کشتی‌های چینی به کشتی‌های کره شمالی، و موردی که در ۱۹ اکتبر رخ داده، نیست.

با این حال، هُوا چونیینگ گفت «طرف چینی تحقیقات فوری را در این زمینه آغاز کرده است. در واقع، کشتی مذکور از ماه اوت به این طرف در هیچ کدام از بنادر چین پهلو نگرفته و اطلاعاتی در مورد تردد آن وجود ندارد.»

روزنامه چوسان ایلبو کره جنوبی پیشتر از قول یک مقام دولتی آن کشور نوشته بود ماهواره‌های آمریکا از ماه اکتبر به این طرف حدود ۳۰ مورد کشتی‌های چینی را در حال انتقال نفت به کشتی‌های کره شمالی شناسایی کرده‌اند.

پکن پیشتر، در واکنش به این گزارش گفته بود هیچ تحریم بین المللی از سوی سازمان ملل متحد برای تحویل نفت به کره شمالی توسط کشتی‌های چینی وجود ندارد.

در همین حال، کره جنوبی روز جمعه اعلام کرد که یک کشتی با پرچم هنگ کنگ را، که مظنون به انتقال نفت یا محصولات نفتی بطور قاچاق به کشتی های کره شمالی است، توقیف کرده است.

شورای امنیت سازمان ملل جمعه گذشته به اتفاق آرا قطعنامه‌ای را تصویب کرد که بر مبنای آن تحریم‌های جدیدی علیه کره شمالی وضع می‌شود و هدف از آن محدود کردن دسترسی پیونگ یانگ به نفت خام و محصولات نفتی است.

پرزیدنت ترامپ خواستار افزایش فشار بین المللی برای مهار تهدیدهای موشکی و هسته‌ای کره شمالی است و از پکن، که بطور سنتی روابط خوبی با پیونگ یانگ دارد، خواسته از نفوذ اقتصادی خود برای تحت فشار گذاشتن پیونگ یانگ استفاده کند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG