لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۰

دیده بان حقوق بشر خواهان فشار بیشتر بر چین شد


Human Rights Watch Urges India to Prevent Abuses
Human Rights Watch Urges India to Prevent Abuses
گروههای حقوق بشر از از واشنگتن خواسته اند فشار بر چین را به دلیل سرکوب ناراضیان در این کشور افزایش دهد.
روز سه شنبه مذاکرات دوجانبه و دو روزه آمریکا و چین درباره حقوق بشر به پایان می رسد.

در این مذاکرات که پشت درهای بسته در واشنگتن انجام می شود، مایکل پوزنر معاون وزارت امور خارجه آمریکا و چن شو مقام ارشد وزارت امور خارجه چین شرکت دارند.

مذاکرات دو روزه هفدهمین دور از مذاکرات دو جانبه درباره حقوق بشر است که به بخشی از روابط دو کشور تبدیل شده، اما برخی ناظران می گویند این مذاکرات باعث بهبود وضع حقوق بشر در این کشور کمونیستی شده است.

صوفی ریچاردسون از دیده بان حقوق بشر در گفتگو با صدای امریکا گفت چین در این مذاکرات شرکت می کند که بگوید درگیر مسائل حقوق بشر هست، ولی اصلاحات معنی داری انجام نمی دهد.

خانم ریچاردسون گفت: گفتگو برای دولت چین به صورت سازوکاری است که بگوید این کار را انجام داده و یکی دو روز صرف مذاکره درباره این موضوع کرده، بنابراین در مواضع دیگر از گفتگو درباره حقوق بشر سر باز بزند.

دیده بان حقوق بشر خواهان آن است که آمریکا در آستانه تغییرات در کادر رهبری چین - که هر نسل یک بار انجام می شود - فشار علنی بیشتری بر پکن وارد آورد.

ویکتوریا نولاند سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه قول داد که چند موضوع حساس در مذاکرات دو جانبه میان چین و امریکا در مورد وضع حقوق بشر مورد بحث قرار خواهد گرفت. به گفته خانم نولاند حقوق بشر بخشی از تلاش آمریکا در همکاری با چین است. خانم نولاند گفت: ما همیشه - چه در سطح ریاست جمهوری یا وزارت، نه تنها موارد شخصی بلکه نگرانی مان را درباره اجرای قانون، عدالت برای اشخاص، برابری و موضوع تبت مطرح می کنیم.

چین به طور مرتب این انتقادها و موضوع های مطرح شده را دخالت آمریکا در امور داخلی اش می نامد، اما خانم نولاند می گوید توانایی در گفتگو با پکن درباره حقوق بشر به رشد روابط چین و آمریکا انجامیده است.

یکی از موضوعهایی که در مذاکرات دو روزه واشنگتن مطرح خواهد شد، موضوع چن گوانگچن فعال نابینای چینی است که اوائل امسال از حبس خانگی چهار ساله گریخت و به سفارت آمریکا در پکن پناهنده شد.

چن که اکنون موقتاً در تبعید در آمریکا بسر می برد، این هفته بیانیه ای منتشر کرد و ابراز نگرانی خود را نسبت به سرنوشت اعضای خانواده اش در چین تکرار کرد.
نولاند گفت مقامهای آمریکا به طرح وضعیت وی و خانواده اش در چین با مقامهای این کشور ادامه می دهند که به طرز مناسبی حل شود و فشاری بر خانواده چن وارد نیاید.

این مذاکرات در حالی صورت می گیرد که توماس دانیلیون مشاور امنیت ملی آمریکا روز سه شنبه در پکن با مقامهای چینین درباره مسائل امنیتی در خاورمیانه و آسیا دیدار و گفتگو کرد.
XS
SM
MD
LG