لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۹

چین بخشی از دفاع موشکی ترکیه را تولید می کند


ترکیه یک شرکت دولتی چین را برای تولید مشترک برنامه ساخت موشک دوربرد کشور برگزیده است. این شرکت چینی که مورد تحریم های ایالات متحده قرار گرفته، قرار است برنامه ۴ میلیارد دلاری تولید موشک دوربرد ترکیه را به عهده داشته باشد.

وزیر دفاع ترکیه که یکی از اعضای پیمان دفاعی آتلانتیک شمالی (ناتو) است، خبر تصمیم دولتمردان آنکارا برای اعطای قرارداد ساخت موشک دوربرد کشور به شرکت China Precision Machinery Import and Export Corp را با انتشار بیانیه ای اعلام کرد.

ایالات متحده در ماه فوریه اعلام کرد که این شرکت به دلیل نقض قانون منع گسترش سلاح های کشتار جمعی ایران، کره شمالی و سوریه مورد تحریم قرار می گیرد.

با وجودی که مقامات آمریکا هنوز دقیقاً موارد نقض این قانون از جانب این شرکت را اعلام نکرده است، اما واشنگتن پیش از این نیز این شرکت چینی را مجازات کرده بود.

واشنگتن در سال ۲۰۰۳ اعلام کرد شرکت یاد شده به دلیل فروش تسلیحات به ایران تحریم شده است.
مقامات این شرکت دولتی چین که بازوی بازاریابی صنعت تولید موشک چین است هنوز در مورد این خبر اظهارنظر نکرده است.

ترکیه دومین کشوری است که بیشترین تعداد نیروی نظامی قابل اعزام در ائتلاف ناتو را داراست و این کشور سیستم دفاع موشک دوربرد ندارد، اما ناتو سیستم هوایی «پاتریوت» ساخت ایالات متحده و سیستم دفاع موشکی را در سال ۲۰۱۲ در این کشور مستقر کرد.

سیستم «FD-2000» تولید چین از سیستم دفاع موشکی «پاتریوت» آمریکا و «S-400 » روسیه و «Eurosam Samp-T » فرانسه و ایتالیا قوی تر است.

شرکت «Raytheon Co» سازنده سیستم موشکی «پاتریوت» اعلام کرد از تصمیم ترکیه برای همکاری با این شرکت دولتی چین مطلع شده است. مقامات این شرکت ابراز امیدواری کردند تا اطلاعات بیشتری در این مورد به دست بیاورند. بنا به گفته این شرکت، ۲۰۰ موشک «پاتریوت» در ۱۲ کشور از جمله ترکیه مستقر شده است.

مایک دوبل، سخنگوی شرکت « Raytheon Co» گفته است «ناتو مدت های مدیدی است که از این سیستم و استقرار موشک های پاتریوت در پنج کشور متعهد حمایت کرده است و در سال ۲۰۱۲ نیز به دلیل مطرح شدن درخواست استقرار آن در ترکیه، این اقدام صورت گرفت. ما امیدواریم که فرصتی پدید بیاید تا در مورد تصمیم اخیر ترکیه اطلاعات بیشتری کسب کنیم».

شرکت وزارت دفاع چین سازنده این موشک ها نیست، بلکه «شرکت فن آوری و علوم هوافضای چین» و «شرکت صنایع و علوم هوافضای چین» دو تولید کننده عمده این موشک ها هستند.

«شرکت صنایع و علوم هوافضای چین» موشک های بالستیک بین قاره ای تولید می کند اما «شرکت صنایع و علوم هوافضای چین» بر تولید موشک ها و راکت ها با برد کوتاه و متوسط متمرکز است.

کارشناسان معتقدند پس از چندین دهه که دولتمردان پکن هزینه های وزارت دفاع و مبالغ نقدی را که به این صنعت تزریق می کردند، افزایش داده اند، تجهیزات ساخت چین هم اکنون از توانایی های مشابه سلاح های ساخت روسیه و یا دیگر کشورهای غربی برخوردار هستند.

چین سال گذشته به پنجمین تامین کننده تسلیحات برتر جهان بدل شد و ۵ درصد کل سلاح های سراسر جهان را تامین کرد. پاکستان بزرگترین خریدار تسلیحات ساخت چین است.
XS
SM
MD
LG