لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۲۲

شناسایی سیگنال‌های مشکوک فضایی؛ چین می‌گوید شاید از «تمدن فرازمینی» باشد


تلسکوپ رادیویی «فَست» چین
تلسکوپ رادیویی «فَست» چین

دانشمندان چینی می‌گویند آن چه را که می‌تواند نشانه‌ای از یک «تمدن فرازمینی» باشد، شناسایی کرده‌اند.

پژوهشگران چینی، دریافت سیگنال‌های «مشکوک» از فضا را به‌عنوان بخشی از جست‌وجوی شواهدی از موجودات فرازمینی رصد کرده‌اند و سرگرم بررسی احتمال این فرضیه هستند.

این سیگنال‌ها توسط تلسکوپ رادیویی «فَست» چین که «چشم آسمان» نیز نامیده می‌شود، دریافت شدند. این تلسکوپ با قطر ۵۰۰ متر بزرگترین تلسکوپ در نوع خود در جهان است و از سال ۱۳۹۹ درحال تحقیق درباره زندگی فرازمینی بوده است.

سه شنبه، خبرگزاری «دانش و فناوری» که وابسته به دولت چین است، گزارش داد که پژوهشگران تحت نظر پروفسور ژانگ تونجی، دانشمند ارشد گروه تحقیقاتی تمدن فرازمینی چین در دانشگاه «نرمال پکن»، نشانه‌هایی از «فناوری احتمالی» تمدن‌های هوشمند در نقاط دیگری از کیهان را کشف کرده‌اند.

تلسکوپ چشم آسمان با اسکن یا مرور آسمان برای سیگنال‌های رادیویی خاصی که می‌توانند به‌صورت مصنوعی تولید شوند، کار می‌کند.

تلسکوپ رادیویی «فَست» چین
تلسکوپ رادیویی «فَست» چین

این سیگنال‌های باند باریک باید از صداهای پس‌زمینه سایر امواج رادیویی که از اعماق فضا می‌رسند، متمایز شوند و نیاز به تجهیزات حساس و پیشرفته‌ای برای بررسی دارند.

در برخی موارد، تلسکوپ به بررسی سیارات فراخورشیدی، یعنی سیاراتی که به دور ستارگانی غیر از خورشید می‌چرخند، می‌پردازد.

به نوشته این رسانه چینی، گروه تحقیقاتی پروفسور ژانگ تونجی، دو مجموعه سیگنال‌های مشکوک را در سال ۱۳۹۹ و سیگنال‌های دیگری را در سال جاری شناسایی کرده‌اند.

البته دریافت این سیگنال‌ها الزاما به معنای وجود زندگی فرازمینی یا موجودات فضایی نیست و حتی احتمال دارد که در نتیجه تداخل امواج رادیویی باشد. بررسی دقیق این سیگنال‌ها نیازمند فرایندی طولانی و پیچیده‌ است و به زمان بیشتری نیاز دارد.

شناسایی سیگنال‌های رادیویی ناشناخته از فضا پدیده جدیدی نیست و دریافت آنها همواره به گمانه‌زنی‌های مختلفی درباره منبع آن منجر شده است.

با این حال اغلب چنین سیگنال‌هایی را می‌توان احتمالا با داشتن منبع طبیعی مانند یک ستاره پرانرژی توضیح داد.

XS
SM
MD
LG