لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۹

رونق بازار کالاهای تجملی در چین


علیرغم مبارزه علیه فساد و کاهش رشد اقتصادی چین، بازار اجناس لوکس و تجملی بطور فزاینده است داغ و پر رونق است.

دولت چین دست به مبارزه علیه فساد مسؤلان و مقامات دولتی و بازرسی ثروت آنها زده است. پکن همچنین تبلیغ کالاهای لوکس را منع کرده است. از این رو، اکنون چنانچه مقامات این کشور بخواهند ثروت و کالای لوکس خود را به رخ دیگران بکشند، وضع از هر لحاظ مخاطره آمیز شده است.

اما، حتی با وجود آنکه مقامات چین تلاش خود را متمرکز بر صرفه جوئی و مقابله با کاهش رشد اقتصادی کشور کرده اند، تقاضا برای خرید کالاهای لوکس همچنان ادامه دارد و رو به افزایش است. فروشگاههای کالاهای لوکس و تجملی شهر بندری و ثروتمند شانگهای چین، مملو از خریدار است.

چین دومین بازار بزرگ کالاهای لوکس و مارک های مشهور در جهان است. شرکت بین المللی مدیریت و مشاوره «مکینزی اند کمپانی» برآورد کرده که تا سال ۲۰۱۵ در بازارهای چین بیش از ۲۰ درصد کالاهای لوکس جهان دادوستد خواهد شد.

پابلو مارون، تحلیل گر صنعت تجملی، گفت با وجود چالش های موجود نسبت به آینده این صنعت بسیار خوش بین است. مارون، که مدیر گروه اجناس لوکس دیجیتال چین است، گفت علیرغم علائمی مبنی بر کاهش رشد اقتصادی، شرکت های سازنده کالاهای لوکس به آینده اقتصادی چین اعتماد کامل دارند.

مارون گفت: آنها (شرکتهای تولید کننده کالاهای تجملی) با افتتاح فروشگاه های جدید همچنان به سرمایه گذاریهای سنگین خود در چین ادامه میدهند. ما در چین تقریباً هر ماه شاهد گشایش یک مرکز خرید بزرگ هستیم، که پر از فروشگاهای تجملی هستند. »

پس از انتشار اخبار رسوا کننده در مورد فساد مقامات برجسته حزب کمونیست چین، دولت این کشور ضیافتهای تجملی، ارائه هدایای گران قیمت، و به رخ کشیدن ثروت و کالاهای تجملی را منع کرده است. پکن همچنین در اواخر ماه میلادی گذشته اعلام کرد که مالیات بر کالاهای تجملی را افزایش داده است.

با وجود آنکه تلاشها دولت چالشی برای فروشگاه های کالاهای لوکس بوجود آورده، ولی شرکتهای تولید کننده اجناس تجملی هنوز نگران نیستند و به تلاش برای مقابله با چالشهای سنتی در مورد کالاهای تجملی ادامه میدهند.

کالاهای تجملی به دلیل مالیات گمرکی سنگین بر کالاهای تجملی وارداتی و مالیات بر مصرف این نوع اجناس، گرانتر از کشورهای خارجی است. بهمین دلیل بسیاری از شهروندان چینی خرید خود را در آمریکا و اروپا انجام میدهند.

تقاضا برای کالاهای لوکس چینی نیز رو به افزایش است. همسر «شی جین پینگ»، رئیس جمهوری چین، با پوشیدن لباسهائی که در داخل چین طراحی و تولید شده در سفرهای خارجی اش، علاقه زیادی نسبت به کالاهای لوکس ساخت چین از خود نشان داده، که این امر کمک بزرگی به رشد کالاهای تجملی ساخت چین کرده است.

سالها طول کشیده است که شرکتهای سنتی تولید کالاهای تجملی بتوانند اعتبار و شهرتی برای خود کسب کنند. نتایج بدست آمده نظر سنجی در مورد پرطرفدارتری شرکتهای تولید کالاهای تجملی در چین نشان میدهد که در میان ۵۰ شرکت کالاهای تجملی مجبوب و پر طرفدار تنها یک شرکت چینی وجود دارد. این شرکت جواهر فروشی «چو تاج فوک» است که در سال ۱۹۲۹ میلادی تأسیس شده است.

پس سالها رشد اقتصادی دو رقمی، اخیراً رشد اقتصادی چین رو به کاهش گذاشته و در حال حاضر ۷ و نیم درصد رسیده، که هنوز هم چشم گیر است، و بسیاری از کشورها در حسرت و آرزوی آن هستند.
XS
SM
MD
LG