وزیران امور خارجه چند کشور عربی و اسلامی روز دوشنبه در پکن خواستار آتشبس فوری در غزه شدند.
این درخواست نخستین مرحله از یک تور دیپلماتیک این هیئت به منظور اعمال فشار برای پایان دادن به درگیریها در غزه و اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به آن منطقه است.
رویترز در گزارشی مینویسد این هیئت که قرار است با مقامات هر یک از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد دیدار و گتگو کند، بر غرب نیز فشار می آورد تا توجیه اسرائیل در مورد اقداماتش علیه فلسطینیها را به عنوان دفاع از خود، رد کند.
گروه مسلح فلسطینی حماس- که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است - در تاریخ ۱۵ مهرماه به طور ناگهانی از جمله به مناطق مسکونی و محل برگزاری یک کنسرت در جنوب اسرائيل حمله کرد و حدود ۱۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۴۰ نفر را گروگان گرفت و با خود به غزه برد. در واکنش به آن حمله شوکآور، اسرائيل به غزه یورش برده است تا حضور حماس را از بین ببرد.
آمریکا، اتحادیه اروپا، و ژاپن گروه شبهنظامی حماس را که تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد، به عنوان یک گروه تروریستی شناسایی کردهاند.
مقاماتی که روز دوشنبه با وانگ یی، دیپلمات ارشد چین دیدار می کنند، از جمله از سازمان همکاری اسلامی، عربستان سعودی، اردن، مصر، اندونزی، و مقامات فلسطینی هستند.
شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر امور خارجه عربستان، گفت: «ما اینجا هستیم تا نشانه روشنی بفرستیم: این که جنگ و کشتار را باید فوری متوقف کنیم، ما باید فوری تجهیزات بشردوستانه را به غزه برسانیم.»
نشست فوقالعاده مشترک سران دولتهای کشورهای اسلامی و عربی در ریاض در ماه جاری میلادی نیز از دادگاه کیفری بینالمللی خواست تا درباره آنچه «جنایتهای جنگی و جنایات علیه بشریت که اسرائیل» در سرزمینهای فلسطینی «مرتکب میشود» تحقیق کند.
عربستان سعودی به دنبال فشار بر آمریکا و اسرائیل برای پایان دادن به خصومتها در غزه بوده است. محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، حاکم واقعی این پادشاهی، رهبران عرب و مسلمان را برای تقویت این پیام گرد هم آورد.
حضور مقامات کشورهای عرب و مسلمان در چین در حالی است که شرکتهای چینی حضور انبوهی در اسرائيل دارند و به نظر میرسد این کشورها از چین میخواهند که به اسرائيل فشار وارد کند.