لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۵۲

یک نماینده مجلس ایران به طور ضمنی از نقش اسرائیل در مسمومیت‌ها گفت؛ مخالفان حکومت را مسئول می‌دانند


مسمومیت سریالی دختران دانش‌آموز - طرح از اکانت توییتری قلمفرسا
مسمومیت سریالی دختران دانش‌آموز - طرح از اکانت توییتری قلمفرسا

اظهارات متناقض مقامات جمهوری اسلامی درباره مسموم‌سازی دنباله‌دار دانش‌آموزان ادامه دارد و پس از نسبت دادن حمله‌ها به افرادی با هدف «غیرمعاندانه» و چند تن با «سابقه حضور در اعتراضات»، حال یک نماینده مجلس این حملات را با کشته شدن محسن فخری‌زاده مقایسه کرده و به طور ضمنی اسرائیل را متهم به نقش در این حملات کرده است.

هادی بیگی‌نژاد، نماینده مجلس شورای اسلامی، روز پنج‌شنبه ۱۸ اسفند مسموم کردن دانش‌آموزان در مدرسه‌ها را به کشتن محسن فخری‌زاده تشبیه کرد و گفت، اکنون نه ماده سمی که دانش‌آموزان را با آن مسموم می‌کنند می‌شناسیم و نه می‌دانیم با چه تیمی و پروژه‌ای طرف هستیم. نماینده ملایر ضمن اذعان به بی‌اطلاعی از نوع ماده سمی و حمله‌کنندگان، تلویحا پای اسرائیل را به میان کشید و گفت که «این مساله دقیقاً مانند» کشته شدن «محسن فخری‌زاده است.»

محسن فخری زاده از مقامات و چهره‌های اصلی برنامه هسته ای جمهوری اسلامی بود که ۷ آذر ۱۳۹۹ کشته شد. او که از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد سوال قرار گرفته بود و هرگز حاضر به مصاحبه نشد، در اطراف شهر آبسرد دماوند کشته شد. عملیات کشتن او با یک خودروی نیسان مجهز به رگبار بود. نیویورک تایمز سال ۲۰۲۰ گزارش داد که مقامات آمریکایی می‌گویند اسرائیل پشت این اقدام بود.

در حالی این نماینده مجلس با طرح ماجرای کشتن فخری‌زاده، به طور ضمنی از نقش اسرائیل در مسمومیت‌های سریالی می‌گوید که مخالفان جمهوری اسلامی حکومت را درباره این حملات شیمیایی مسئول می‌دانند. سه ماه از آغاز حملات می‌گذرد و هنوز عوامل آن معرفی نشده‌اند. به نظر می‌رسد مقامات حکومتی در این باره سردرگم هستند.

روز چهارشنبه وزارت کشور در سومین اطلاعیه خود اعلام کرد افرادی که «مواد تحریک‌کننده» تهیه کرده و آن را «در بین دانش‌آموزان» منتشر کرده بودند، در شش استان شناسایی و بازداشت شدند. در این اطلاعیه ادعا شده که سه تن از افراد بازداشت شده، در «اغتشاشات و جنگ ترکیبی اخیر» فعالیت داشته و با رسانه‌های آزاد که در مقامات جمهوری اسلامی آنها را «معاند» می‌نامند، «ارتباط» داشته‌اند.

اما گفته‌های معاون امنیتی وزیر کشور با این اظهارات در تناقض است؛ او تأکید کرده است که اقدام برخی از افراد بازداشت‌شده در خصوص حمله به مدارس «غیرمعاندانه» بوده و «ارشاد» شده‌اند.

ادعاهای مقامات جمهوری اسلامی در حالی است که برخی چهره‌های شاخص سیاسی در داخل ایران از جمله عبدالحمید اسماعیل‌زهی مشهور به مولوی عبدالحمید، زهرا رهنورد، و ابوالفضل قدیانی حملات با گازهای ناشناخته به مدرسه‌های اغلب دخترانه را به حکومت نسبت داده‌اند.

حامد شیبانی‌راد، فعال سیاسی و سخنگوی موقت حزب ایران نوین، پیش از این به صدای آمریکا گفته است این حمله‌ها با هدف «ایجاد رعب و وحشت در جامعه» صورت می‌گیرد و به نظر او «آمر» آن علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی است.

XS
SM
MD
LG