مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ نوشهر از خشک شدن بیش از ۱/۵ میلیون مترمکعب از سواحل غرب مازندران بواسطه پسروی آب دریای خزر خبر داد.
مهرداد خزایی پول به خبرگزاری «تسنیم» گفته که نور، نوشهر، تنکابن، عباس آباد، چالوس و رامسر جزو شهرستانهای ساحلی خطه غربی مازندران محسوب میشوند.
نخستین روز بهمن ماه نیز علی بیتالهی، رییس بخش «خطرپذیری مرکز تحقیقات راه و شهرسازی» از تداوم عقبرفت آب دریای خزر خبر داده و این اتفاق را عامل فرونشست در سواحل مازندران و به خطر افتادن بندر امیرآباد اعلام کرده بود.
مرداد ماه سال جاری نیز علی سلاجقه، رئیس سازمان محیط زیست جمهوری اسلامی اعلام کرده بود که «تراز آب دریای خزر در حال پایین رفتن است چرا که کشورهای همسایه ورودی رودهای خود به دریا را بستهاند.»
بنابر گزارشها اصلیترین منبع تغذیه دریای خزر، «رودخانه ولگا» است و روسیه برای توسعه محصولات کشاورزی از این منابع آبی این رودخانه استفاده میکند.
پیش از این علی سلاجقه، رئیس سازمان محیط زیست جمهوری اسلامی تاکید کرده بود که «براساس برخی آمار و اطلاعات، دریای مازندران در ۵ سال گذشته، حدود یک متر عقبنشینی داشته و در صورت تداوم این شرایط، دریای شمالی ایران، به طور میانگین سالانه ۲۰ سانتیمتر عقبنشینی خواهد کرد.»
در ماههای ابتدایی سال جاری همچنین مقامات دولتی قزاقستان، از پایین رفتن سطح آب دریای خزر ابراز نگرانی کردند به طوری که شهردار شهر بندری آکتائو به دلیل این رخداد و خطرات جدی آن برای صنعت دریایی، در این استان قزاقستان، وضعیت فوق العاده اعلام کرد.