ساکنان شهر ۲۰ هزار نفری «یلونایف»، پایتخت سرزمینهای شمال غربی کانادا، تلاش می کنند تا پیش از پایان مهلت ظهر جمعه ۱۸ اوت خانه هایشان را برای فرار از یکی از صدها آتشسوزی در این بخش از کانادا تخلیه کنند.
هزاران نفر در حال رانندگی در جاده ها یا انتظار در صف های طولانی پروازهای اضطراری برای گریز از بدترین آتش سوزیهای ثبت شده در تاریخ کانادا هستند.
روز پنجشنبه آتش به ۱۶ کیلومتری مرز شمالی این شهر رسید و مقامات نگرانند که بادهای قوی شمالی آن را به سوی تنها بزرگراهی که امکان فرار از آتش را مهیا میکند، برساند. بزرگراهی که با ردیف خودروهایی که در حال گریزند انباشته شده است.
شین تامپسون وزیر محیط زیست سرزمینهای شمال غربی در دولت کانادا در کنفرانسی خبری گفت که هنوز زمان زیادی برای تخلیه منطقه از طریق زمینی یا هوایی وجود دارد ولی تاکید کرد که در صورت عدم بارش باران احتمال دارد که آتش تا پایان هفته به حومه شهر برسد.
مدیر عملیات منطقه، کارولین کوکران هم در «ایکس» (توییتر سابق) نوشت: «همه ما از کلمه غیر قابل پیشبینی خسته شدهایم ولی این تنها کلمه برای توصیف موقعیت کنونی است.»
۵۷۰۰ مورد آتشسوزی تاکنون ۱۳۷۰۰۰ کیلومتر مربع زمین را در سراسر کانادا سوزانده است. رکوردی که تا امروز بیسابقه بوده است.
تا شب پنجشنبه بیش از ۱۰۰۰ آتش سوزی فعال در سراسر کانادا گزارش شده که بیش از نیمی از آنها خارج از کنترل بودهاند.
کن مک مولن رییس اتحادیه سرآتشنشانان کانادا در «رد دیر» آلبرتا میگوید که تخلیه «یلونایف» تا این لحظه بزرگترین عملیات تخلیه در سال جاری بوده است.
به گفته جنیفر یانگ، مدیر امور تجاری این منطقه روز پنجشنبه ۱۰ هواپیما با ۱۵۰۰ مسافر یلونایف را ترک کردند و قرار است روز جمعه ۲۲ پرواز، ۱۸۰۰ مسافر دیگر را نیز تخلیه کنند.
شهردار «یلونایف» ربهکا آلتی گفت که علاوه بر آتش، دود شدید ناشی از آن تخلیه هر چه سریعتر شهر را ضروری میکند. او تاکید کرد که آتش در روز پنجشنبه آن طور که پیشبینی میشد گسترده نشد ولی «هنوز در حال پیشروی است.»
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا با گروه واکنش به حوادث این کشور دیدار کرد و از وزرای خود خواست تا از در دسترس بودن خدمات ارتباطی اطمینان حاصل کنند. او اعلام کرد که با هرگونه افزایش قیمت پروازها یا کالاهای ضروری در اثر این موضوع برخورد جدی خواهد شد.
بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستان بلونایف روز جمعه تعطیل خواهد شد، به همین علت اکثر بیماران به موسسات درمانی در سرزمین های جنوبی منتقل شدهاند.
جوامع بومی کانادا به شدت از آتش سوزی جنگلها آسیب دیده اند و فعالیتهای مهم آنها نظیر شکار، ماهیگیری و جمعآوری گیاهان بومی مورد تهدید قرار گرفته است.