کشتار انبوه مسلمانان موسوم به روهینگیا در ایالت راخین در کشور میانمار، به شهرت جهانی «آنگ سان سوچی» رهبر این کشور جنوب آسیا به شدت آسیب رسانده و او نخستین کسی است که کانادا شهروندی افتخاری او را باطل می کند.
پارلمان کانادا با اکثریت قاطع، شرارت ارتش و شبه نظامیان میانمار را علت لغو شهروندی افتخاری رهبر میانمار قلمداد کرد.
هیئت سازمان ملل متحد ماه گذشته گزارش داد ارتش میانمار به شیوه ای نظام یافته هزاران غیر نظامی روهینگیا را در ایالت نا آرام راخین کشته، روستاهای آنها را به آتش کشیده و در تجاوز به زنان و پاکسازی قومی شرکت فعال داشته است.
در گزارش سازمان ملل خواسته شده است فرماندهان بلند پایه ارتش میانمار بازجوئی و به اتهام نسل کشی مورد پیگرد کیفری قرار گیرند.
هر دو مجلس سنا و عوام پارلمان کانادا به اتفاق آراء اعلام کرده اند ارتش میانمار در کشتار مسلمانان روهینگیا مرتکب جنایت علیه بشریت شده است.
«آنگ سان سوچی» در سال ۱۹۹۱ به خاطر مبارزه برای استقرار دموکراسی در میانمار، برنده جایزه نوبل شد.
در سنای کانادا، «رتنا امیدوار» سناتور هندی تبار که لایحه لغو شهروندی افتخاری خانم سوچی را به پارلمان کانادا داد، می گوید در آن زمان خانم سوچی قهرمان حقوق بشر و تغییر بود. جهان وی را نقطه امید دموکراسی و صلح میانمار می دانست اما حالا همه می بینند که چنان نشد.
سناتور «امیدوار» می افزاید خانم سوچی شرارت ارتش را انکار می کند. مانع دسترسی سازمانهای بین المللی و رسانه ها به منطقه درگیری شده و با پشتیبانی از اقدام ارتش کمکهای جهانی به روهینگیا را مانع می شود.