لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۶

فاجعه محیط زیستی در سواحل استان بوشهر


فاجعه محیط زیستی در سواحل استان بوشهر
فاجعه محیط زیستی در سواحل استان بوشهر

مدیران سازمان محیط زیست استان بوشهر می گویند: یک لکه بزرگ نفت خام ناشی از فرسودگی خطوط انتقال نفت سواحل استان بوشهر را فراگرفته، براثر ادامه بارندگی و عدم مهار آن از سوی وزارت نفت مسئول مستقیم این فاجعه محیط زیستی، می رود تا دامنه گسترده تری در خلیج فارس بیابد.

سید محمد باقر نبوی ـ معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: برآوردهای اولیه مسوولان نفت، بنادر و محیط زیست نشان می دهد لکه نفتی ایجاد شده در ساحل دیلم به طول ۲۰ کیلومتر و عرض ۸ کیلومتر است.

به گفته کارشناسان محیط زیست این لکه نفتی بزرگ حیات آبزیان منطقه را با تهدید جدی روبرو کرده است.

این در حالی ست که محمدحسین اردشیری مدیر مسئول خطوط انتقال نفت وزارت نفت در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد هیچگونه نفتی به دریا نشت نکرده است.

امید صدیقی، مدیرکل دفتر اکوبیولوژی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفت و گو با سبزپرس ضمن رد این ادعا که نفتی به دریا نفوذ نکرده، گفت: نفت به دریا نفوذ کرده و بخشی از آن همراه طوفان به ساحل بازگشته؛ اما باز هم بخش وسیعی از دریا آلوده شده است.

بازرسان فنی که نشت نفت از خطوط لوله پوسیده آغاجاری به منطقه گوره بوشهر را بررسی کرده اند گزارش کرده اند: «فرسودگی شبکه حمل نفت و مخزنهای بزرگ نفت خام در ساحل شنی خلیج نایبند در بوشهر، نشتی نفت به دریا آغاز شد.»

مسئولان محیط زیست استان می گویند نشت نفت از مخازن فرسوده بیش از دو سال است که ادامه دارد و وزارت نفت تاکنون برای بازسازی و بهسازی لوله های نفت کاری نکرده اند.

یک کارشناس صنایع نفت منطقه درباره علت تکرار مداوم فاجعه محیط زیستی ناشی از ترکیدگی خطوط پوسیده انتقال نفت گفت: جابجایی شدید مدیران نفتی و عدم اختصاص بودجه برای نوسازی صنایع نفت زمینه ساز فروپاشی این صنعت را به دنبال دارد.» او افزود: «اصولا بخشی از مدیران اعزامی از مرکز هیچ تجربه ای در صنعت نفت ندارند و به محض کسب تجربه و آشنا شدن با صنعت هم برکنار می شوند.»

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان گناوه و دیلم، حجم خسارات وارد شده به محیط زیست این منطقه را «غیر قابل پیش بینی» خواند و گفت: «اراضی ساحلی زیستگاه بسیاری از پرندگان دریایی و موجوادتی نظیر خرچنگ هاست و اگر لکه های نفتی در این مناطق سریع جمع آوری نشود می تواند به محیط زیست منطقه خسارت زیادی وارد کند.»

یک مقام محلی نیز گفت: لکه های نفتی ممکن است همراه با آب دریا وارد لنگرگاه شناورها و تفریحگاه های ساحلی شود که در این صورت خسارت های اقتصادی آن نیز به سیاهه خسارت های محیط زیست افزوده خواهد شد.

جاری شدن نفت ناشی از ترکیدگی لوله ها و مخازن پوسیده نفت باعث جاری شدن نفت خام در بخش هایی از مناطق مسکونی استان بوشهر شده که زندگی روزمره را عملا برای روستاییان و ساکنان مختل کرده است.

یک هوادار حفظ محیط زیست بوشهر نوشته است: «نفوذ نفت خام در آب آشامیدنی مردم، جاری شدن آن بر سطح خیابان ها و راهیابی آن به کشتزارها و طبیعت منطقه، خسارت های جبران ناپذیری از جمله تهدید سلامتی مردم و نابودی حیات وحش منطقه را در پی دارد.»

XS
SM
MD
LG