لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۴۱

باراک اوباما میزبان رهبر برمه در کاخ سفید


تین سین، رئیس جمهوری برمه روز یکشنبه از صدای آمریکا دیدار کرد. (19 مه 2013)
تین سین، رئیس جمهوری برمه روز یکشنبه از صدای آمریکا دیدار کرد. (19 مه 2013)
تین سین، رئیس جمهوری برمه روز دوشنبه در کاخ سفید با باراک اوباما ملاقات کرد.
پرزیدنت اوباما دراین دیدار رهبر برمه را به دلیل اصلاحات سیاسی در کشورش مورد تقدیر قرار داد. آقای اوباما در ضمن نسبت به خشونتها علیه اقلیتها و هدف قرار دادن اقلیت مسلمان در این کشور هشدار داد و گفت باید متوقف شود.

تین سین رئیس جمهوری برمه که در سال ۲۰۱۱ بعد از نخستین انتخابات دموکراتیک این کشور به ریاست جمهوری رسید، قبلاً ژنرال ارتش بوده است

آقای اوباما از رهبر برمه به دلیل تلاش برای کاهش تنش میان دو ملت تشکر کرد و تلاش های او را در پایان دادن به دهه ها درگیریهای قومی تقدیر کرد.
رئیس جمهوری امریکا همچنین گفت برنامه آزادی زندانیان سیاسی توسط رئیس جمهوری برمه بیشتر از دهه ها حکومت نظامیان بر این کشور بوده است.

دعوت باراک اوباما از همتای برمه ای اش به کاخ سفید، یک دستاورد سریع دیپلماتیک برای تین سین به شمار می رود. ایالات متحده آمریکا اخیرا نام او را از فهرست سیاه این کشور خارج کرده است. او تا همین یک سال پیش حق ورود به آمریکا را نداشت. آقای اوباما همچنین در ستایش تلاش های برمه درجهت اصلاحات نوامبر سال ٢٠١٢ از این کشور دیدار کرد.

کاخ سفید می گوید آقای اوباما به حمایت از کشورهایی مثل برمه که عزم خود را برای اصلاحات جزم کرده اند، ادامه می دهد.

اما گروه های حقوق بشری معتقدند باراک اوباما پیام اشتباه به برمه می دهد. آنان می گویند دعوت از تین سین به کاخ سفید فشار بر او برای آزاد کردن دگراندیشان سیاسی و سوءاستفاده از اقلیت های قومی برمه را کاهش می دهد.

برخی قانونگزاران آمریکایی نیز گفته اند که روند لغو تحریم های آمریکا علیه برمه را کند می کنند تا فشار بر آقای تین سین حفظ شود و او به نگرانی ها پاسخ مناسب بدهد.

تحلیلگران می گویند دولت اوباما خواستار کمک به تین سین است تا بر نظامیان برمه غلبه کند و تغییرات دمکراتیک بیشتری در این کشور ایجاد شود. آنان می گویند استقبال گرم آمریکا بخشی از استراتژی افزایش روابط با کشورهای آسیای جنوب شرقی است تا توازن نیرو با رشد چین به عنوان یک قدرت بزرگ منطقه ای در آنجا به هم نخورد.

کاخ سفید می گوید آقایان اوباما و تین سین درباره «چالش های باقیمانده بسیاری برای توسعه دمکراسی، کاهش تنش های قومی و اجتماعی، و ایجاد فرصت های اقتصادی» در برمه گفت و گو خواهند کرد.

تین سین، رئیس جمهوری برمه روز یکشنبه، و طی دیدار از ساختمان صدای آمریکا به بخشی از این مطالب اشاره کرد.

او گفت خشونت قومی علیه اقلیت مسلمان در غرب برمه جنایت بار و بدور از تمدن است. او همچنین به برخی «اقدامات شدید» پلیس در تلاش برای آرام کردن تنش های سیاسی در آن کشور اشاره کرد و گفت هم پلیس و هم تظاهرکنندگان باید متوجه مسئولیتشان در پیشبرد دمکراسی باشند.

او گفت توسعه دمکراسی در برمه باید همگام با توسعه اقتصادی باشد و رشد اقتصادی مقدم است.

پیشتر در ماه جاری میلادی، دیدبان حقوق بشر مقامات برمه را به پاکسازی قومی علیه اقلیت مسلمان این کشور متهم کرد که بسیاری از آنان از گرفتن شهروندی و دیگر حقوق اولیه محرومند. دیدبان حقوق بشر همچنین ارتش برمه را به ناکامی در توقف خشونت ها متهم کرد. مقامات برمه این اتهامات را رد می کنند.

روز یکشنبه گروه کوچکی از برمه ای های ساکن آمریکا در مقابل ساختمان صدای آمریکا تجمع کردند و خواستار بهبود حقوق اقلیت ها در کشورشان شدند.

بعد از آن که نظامیان در اواخر سال ٢٠١٠ از قدرت کناره گیری کردند و یک سال بعد از برگزاری انتخابات دمکراتیک سخن گفتند، واشنگتن سیاست گسترش روابط با این کشور را پیش گرفته است.
XS
SM
MD
LG