لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۵

تیم برچت: جمهوری اسلامی در مذاکرات احیای برجام حسن نیت ندارد


تیم برچت، عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا
تیم برچت، عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا

عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه با بخش فارسی صدای آمریکا گفت که روند مذاکرات احیای برجام نشان می‌دهد جمهوری اسلامی هیچ حسن‌نیتی در گفتگوها ندارد و خواسته‌های غیرمنطقی و غیرواقعی مطرح می‌کند.

تیم برچت، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا، با اشاره به خواست مقامات جمهوری اسلامی برای دریافت تضمین‌های کامل اقتصادی با بازگشت به برجام و همچنین توقف پاسخگویی به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود: «آنها در حال حاضر، مقدار زیادی اورانیوم دارند که برای ساخت بمب هسته‌ای کفایت می‌کند، بنابراین من به گفته‌هایشان اعتماد ندارم و معتقدم در برخورد با جمهوری اسلامی باید محتاط‌تر باشیم.»

تیم برچت همچنین با اشاره به دریافت گزارش‌های مختلف از مقامات اسرائیل درباره توان تسلیحاتی جمهوری اسلامی و نفوذ ایران در سوریه و تلاش‌های دولت ایالات متحده در راه دستیابی به «یک توافق خوب» که آن را «ضامن امنیت منطقه و در جهت منافع ملی آمریکا می‌دانند»، گفت که دریافت اطلاعات دقیق و محرمانه از منابع اسرائیلی نشان می‌دهد که «نباید بیش از این به مسئولان جمهوری اسلامی اعتماد کنند.»

وی افزود: «ایرانی‌‌ها از یک‌طرف می‌گویند، خواستار مذاکره و توافق با ما هستند، اما از سوی دیگر شعار نابودی اسرائیل و آمریکا می‌دهند و برای کمک به روسیه در جنگ اوکراین به آن کشور پهپاد می‌دهند که همین‌ها نشانه نبود حسن نیت در گفتار آنها است.»

عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه با تایید ارسال نامه‌ای دوحزبی از سوی اعضای مجلس به بایدن مبنی بر لزوم بررسی هر نوع توافق احتمالی با ایران در کنگره قبل از امضای آن گفت: «از نظر قانونی، قرار است این کار را انجام دهیم، کنگره باید حداقل ۳۰ روز فرصت داشته‌ باشد تا آن توافق را بررسی کند.» او ابراز امیدواری کرد که کاخ‌ سفید اطلاعات بیشتری از مذاکرات و توافقنامه را به کنگره ارائه کند.

دولت آمریکا می‌گوید بهترین مسیر برای بازداشتن جمهوری اسلامی ایران از رسیدن به سلاح‌های هسته‌ای احیای برجام است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، از آن خارج شد. با احیای برجام بسیاری از تحریم‌های اقتصادی علیه ایران در ازای محدود شدن برنامه هسته‌ای برداشته می‌شود.

کاخ سفید روز سه‌شنبه ۱۵ شهریور در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا درباره سخنان هشدارآمیز نخست‌وزیر اسرائیل علیه برنامه هسته‌ای ایران، گفت که ایالات متحده صرفا توافقی را برای احیای برجام امضا خواهد کرد که دربرگیرنده منافع ملی آمریکا باشد.

کارین ژان پی‌یر، سخنگوی کاخ سفید، در کنفرانس خبری روز سه‌شنبه افزود: «ما از ابتدا این موضع حساب‌شده و مشخص را در مذاکرات هسته‌ای گرفتیم که اگر ایران حاضر باشد به تعهدات خود در چارچوب توافق برجام بازگردد، ما هم آماده‌ایم.»

او اضافه کرد: «آمریکا و متحدانش برای هر دو سناریو، یعنی بازگشت ایران به پیروی کامل از برجام یا خودداری از آن آماده‌اند. رئیس جمهوری آمریکا صرفا توافقی می‌کند که در بر گیرنده منافع ملی ما باشد.»

ژان پی‌یر همچنین گفت: «ما در این جا درباره آن چه ممکن است رخ دهد و فرضیات صحبت نخواهیم کرد، اما به وضوح گفته‌ایم که می‌خواهیم مطمئن شویم ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند و این هدف نهایی ما است.»

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، نیز در این باره گفت تا زمانی که بازگشت متقابل به برجام، امنیت ملی ایالات متحده را تأمین کند، دولت بایدن احیای توافق هفت سال پیش را پیگیری خواهد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، با بیان این که «ما از برنامه‌ریزی برای گزینه‌ای دیگر دست برنداشته‌ایم» عنوان کرده است، دولت بایدن از ابتدا می‌دانست مذاکرات به طور قطع به توافق منجر نخواهد شد و آخرین پاسخ ایران آن را ثابت کرد.

آنتونی بلینکن ، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز در همین رابطه گفته است که پاسخ جمهوری اسلامی ایران به پیشنهاد اروپا برای احیای برجام «گامی به عقب» است و نشان می‌دهد که احتمال توافق در کوتاه مدت «بعید» است.

در این حال، قدرت‌های غربی در حال مذاکره با کشورهای دیگر عضو شورای حکام در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند تا به طور مشترک جمهوری اسلامی ایران را برای ارائه پاسخ‌ به سوالات آژانس در مورد منشأ ذرات اورانیوم در سه سایت اعلام‌نشده، تحت فشار بگذارند.

موضوع منشأ ذرات اورانیوم پیدا شده در سه سایت از پیش گزارش نشده به مانعی در مذاکرات برای احیای برجام تبدیل شده است. بر اساس گزارش‌ها، ایران برای احیای برجام بر بسته شدن این پرونده پافشاری کرده است، اما آژانس می‌گوید تا پاسخ معتبری از سوی ایران نگیرد این پرونده را نمی‌بندد.

* بخش فارسی صدای آمریکا با همه اعضای دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان نیز برای مصاحبه در این رابطه تماس گرفته است و در صورت انجام چنین مصاحبه‌ای آن را در وبسایت،‌ رسانه‌های اجتماعی، و تلویزیون صدای آمریکا منتشر خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG