لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۵۰

نشست رهبران «بریکس»؛ «اختلافات داخلی» بر اجلاس ژوهانسبورگ سایه انداخته است


رئیس جمهوری آفریقای جنوبی (راست) میزبان رهبران بریکس و از جمله رئیس جمهوری چین است.
رئیس جمهوری آفریقای جنوبی (راست) میزبان رهبران بریکس و از جمله رئیس جمهوری چین است.

رهبران پنج کشور عضو «بریکس» - برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی - روز سه‌شنبه در ژوهانسبورگ گرد هم آمدند تا افزایش تعداد اعضای این بلوک را بررسی کنند.

برخی از اعضای این بلوک تلاش می‌کنند آن را به وزنه‌ای در مقابل غرب تبدیل کنند.

تشدید تنش‌های جهانی ناشی از جنگ اوکراین و رقابت رو به افزایش چین و ایالات متحده، بر تلاش برای تقویت بریکس فوریت بخشیده است.

این درحالی است که اعضای بریکس دچار اختلافات داخلی و فقدان چشم انداز منسجم هستند.

به نوشته رویترز، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی صبح روز سه‌شنبه پیش از حضور دیگر رهبران این گروه، میزبان سفر رسمی شی جین پینگ رئیس جمهوری چین و حامی اصلی توسعه بریکس بود.

رئیس جمهوری آفریقای جنوبی که در کنار شی نشسته بود، گفت که دو کشور «دیدگاه های مشابهی» در مورد توسعه بریکس دارند.

او در تشریح این دیدگاه گفت بریکس مجمع «مهمی» در عرصه «اصلاح حکم‌رانی جهانی و ترویج چند‌جانبه‌گرایی و همکاری در سراسر جهان» است.

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، از برزیل و نارندرا مودی، نخست وزیر هند، نیز در اجلاس سران از ۲۲ تا ۲۴ اوت حضور دارند.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه که با یک حکم بازداشت بین‌المللی به اتهام جنایات جنگی در اوکراین تحت تعقیب است، به آفریقای جنوبی سفر نمی‌کند و در عوض به طور مجازی در نشست سران بریکس حاضر می‌شود.

فراتر از بحث گسترش بریکس، تقویت استفاده از پول ملی کشورهای عضو در عرصه مبادلات خارجی نیز در دستور کار نشست سران قرار دارد.

اما برگزار کنندگان نشست در آفریقای جنوبی می گویند که هیچ بحثی در مورد «ارز بریکس» وجود ندارد. این ایده را برزیل اوایل امسال به عنوان جایگزینی برای وابستگی به دلار مطرح کرد.

پیشتر در گزارش‌ها آمده بود که ایران خواهان عضویت در بریکس شده است. ایران و روسیه تحت تحریم‌های شدید بین‌المللی قرار دارند. ایران نفت تحریم‌شده خود را با تخفیف به چین، عضو بریکس، می‌فروشد.

XS
SM
MD
LG