سریال افزایش قیمت نان از استان خراسان رضوی آغاز شد و در یک هفته گذشته به ۱۳ استان دیگر سرایت کرد و حالا رسانهها از گران شدن نان در تمامی استانها از جمله تهران تا پایان مرداد ماه خبر میدهند.
به گزارش وبسایت دیدهبان ایران؛ ارگان اینترنتی وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، ابتدای سال تاکید شده بود قرار نیست قیمت نان تغییر کند و امروز پس از افزایش قیمت انواع نان در چند استان هیچ یک از تشکلهای فعال در حوزه آرد و نان کشور حاضر به گفتو گو نیستند.
از طرفی افزایش بهای نان موجب افزایش کرایه تاکسی نیز شده است و آنطور که روزنامه «جهان صنعت» نوشته است برخی از سرویسدهندگان از جمله رانندگان «مسافرکش خطی» به بهانه افزایش قیمت نان اقدام به افزایش هزینه دریافتی از مردم کردهاند.
این روزنامه نوشته است که بطور مثال در غرب تهران مسیری که کرایه آن ۶ هزار تومان بود، از سوی برخی رانندگان ۱۰۰۰ تومان افزایش یافته است.
این روزنامه با طرح سوالی پرسیده است که چرا دولت حاضر نیست افزایش قیمت نان را به طور رسمی اعلام کند؟
در این گزارش در پاسخ به این سوال تاکید شده است که دولت از واکنش شهروندان به ویژه فروشندگان و عرضهکنندگان دیگر کالاها و خدمات در هراس است و باور دارد که این اتفاق میتواند زنجیرهای از افزایش قیمتها را به دنبال داشته باشد.
یک نماینده مجلس نیز با انتقاد از عملکرد دولت به خبرگزاری ایلنا گفته است که «روی سخنم با وزرای دولت است. قرار بود مشکلات حل شود اما دو سال از عمر دولت گذشته و مردم میپرسند پس چه شد؟»
ناصر موسوی لارگانی تاکید کرده که مردم مشکلات متعدد دارند، تورم مهار نشده است. مردم در تامین دارو، آب و نان در مضیقه هستند و مستاجران سال سختی را سپری میکنند و به معنای واقعی کلمه خانه به دوش هستند.»
با این وجود مقامات دولت جمهوری اسلامی در روزها و هفتههای گذشته از کاهش آمار تورم سخن گفتهاند و مسیر پیشرو را روشن توصیف کردهاند. در حالی که کارشناسان اقتصادی در هفتههای اخیر بارها بر بحرانی بودن وضعیت اقتصادی ایران تاکید کرده و وخامت اوضاع را ناشی از تصمیمگیریهای دستوری دولت میدانند.