آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، پس از دیدار با همتایان خود از هند، ژاپن، و استرالیا گفت که نمیتوان به روسیه اجازه داد که جنگافروزیاش بدون مجازات بماند.
اعضای چهار کشور گروه موسوم به «کواد» روز جمعه در حاشیه نشست گروه ۲۰ در دهلینو با یکدیگر ملاقات کردند. گروه کواد در بیانیه خود تأکید کرد که تهدید روسیه به استفاده از سلاح هستهای «غیرقابل قبول» است.
ماه گذشته ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، معاهده تسلیحات هستهای را به حالت تعلیق درآورد و اوکراین را به سلاح هستهای تهدید کرد.
وزارت دفاع بریتانیا روز جمعه در بهروزرسانی خود درباره تهاجم روسیه به اوکراین گفت :«شرکتهای دفاعی روسیه محصولات خود را در نمایشگاههای بزرگ بینالمللی تسلیحات به نمایش میگذارند.»
این شرکتها سیستم حفاظت فعال موسوم به «آرنا-ایی» یا «ایپیاس» را تبلیغ میکنند که به گفته این وزارتخانه برای بهبود بقای حفاظت زرهی طراحی شده است.
در محتوای تبلیغاتی جدید «ایپیاس» ادعا میشود که این سیستم «تهدیدهایی را که برای خودروهای زرهی خطرناکترین هستند، شکست میدهد.»
با این حال هیچ مدرکی مبنی بر نصب این سیاست بر روی خودروهای روسی در اوکراین وجود ندارد، جایی که به گفته وزارت دفاع بریتانیا، روسیه بیش از ۵ هزار خودروی زرهی از دست داده است.
به گفته این وزارتخانه، ناهماهنگی موجود احتمالا به دلیل ناتوانی شرکتهای روسی در «تولید سیستمهای پیشرفته در مقیاس» است، «مشکلی که با تأثیر تحریمهای بینالمللی تشدید میشود.»
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، پنجشنبه در سخنرانی خود گفت که :«حمله وحشیانه روسیه به زاپوریژزیا با پاسخ نظامی و قانونی ما مواجه خواهد شد.»، او در ادامه افزود که «اشغالگر ناگزیر قدرت ما را احساس خواهد کرد.»
مقامات اوکراینی اعلام کردند که بک موشک روسی به ساختمان مسکونی در این شهر در جنوب اوکراین اصابت کرد و حداقل سه نفر را کشت.
ولودیمیر زلنسکی در شبکه اجتماعی تلگرام نوشت که این موشک روسی سه طبقه ساختمان را ویران کرد.