آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، جمعه ۱۲ آبان به اسرائیل سفر میکند. متیو میلر، سخنگوی آنتونی بلینکن، در بیانیهای کوتاه گفت که وزیر امور خارجه آمریکا ضمن ملاقات با اعضای دولت اسرائیل، برنامههایی برای «ایجاد توقفهای دیگر در منطقه» خواهد داشت.
میلر گفت که بلینکن سهشنبه ۹ آبان تلفنی با ایزاک هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل، گفتوگو کرده است. وزیر امور خارجه آمریکا در این تماس بر حمایت ایالات متحده از حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر تروریسم «منطبق با قوانین بین المللی بشردوستانه»، و بر لزوم اتخاذ تدابیر احتیاطی برای به حداقل رساندن آسیب به غیرنظامیان تاکید کرد.
بلینکن و هرتزوگ همچنین متعهد شدند که برای آزادی ۲۴۰ گروگانی که توسط حماس نگهداری میشوند، تلاش کنند، و «سرعت و حجم کمکهای بشردوستانه» به فلسطینیها را افزایش دهند.
- قطعی کامل ارتبطات غزه
شرکت ارائهدهنده خدمات مخابراتی پالتل (شرکت مخابرات فلسطینی) اواخر سهشنبه از قطع کامل خدمات تلفن و اینترنت در غزه خبر داد. این شرکت با انتشار بیانیهای در شبکه اجتماعی «ایکس» گفت که این قطعی «به دلیل قطع مجدد مسیرهای بینالمللی است که پیشتر مجددا وصل شده بودند.»
حماس، گروه شبه نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی، همه امور باریکه غزه را تحت کنترل خود دارد.
ارتباطات غزه محاصره شده با جمعیتی حدود ۲.۳ میلیون نفر جمعه گذشته به مدت دو روز بصورت کامل با جهان خارج قطع شد که مشکلات زیادی را بهویژه در زمینه ارسال کمکهای امدادی بینالمللی ایجاد کرد.
به گفته مقامات بهداشتی فلسطینی، تازهترین اختلال در خدمات تلفن و اینترنت ساعاتی پس از حمله هوایی اسرائیل به اردوگاه آوارگان فلسطینی در شهر «جبالیا» در شمال غزه رخ داد که به گفته مقامات بهداشتی فلسطینی، دستکم ۵۰ کشته و ۱۵۰ زخمی برجای گذاشت.
یک سخنگوی ارتش اسرائیل در گفتوگو با شبکه خبری «سیانان» این حمله هوایی را تایید کرد و افزود که «یک فرمانده بسیار ارشد حماس» در این منطقه حضور داشت. نیروی دفاعی اسرائیل در بیانیهای این مرد را ابراهیم بیاری معرفی کرد و گفت که او یکی از رهبران «حمله تروریستی مرگبار» در ۱۵ مهر بود که توسط شبه نظامیان حماس در جنوب اسرائیل انجام شد.
به گزارش رویترز، جبالیا مرکز اسکان خانواده پناهندگان جنگهای مربوط به سال ۱۳۲۷ است. حماس با انتشار بیانیهای گفت که هیچ فرماندهی در اردوگاه نبود و تلفات را حدود ۴۰۰ کشته یا زخمی اعلام کرد. خبرگزاری رویترز نمیتواند بصورت مستقل این ارقام را تأیید کند.
اسرائیل، حماس را که توسط آمریکا و برخی کشورها به عنوان یک گروه تروریستی معرفی شده است، متهم میکند که از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند و شبکه گستردهای از تونلها در زیر غزه دارد که گمان میرود در آن تسلیحات، مواد غذایی، تجهیزات دیگر ذخیره میکند.
حمله هوایی به اردوگاه آوارگان جبالیا خشم بسیاری از همسایگان عرب اسرائیل و کشورهای منطقه را برانگیخته است. وزارت امور خارجه امارات متحده عربی با صدور بیانیهای اعلام کرد که این حمله منجر به «پیامدهای جبران ناپذیری در منطقه» خواهد شد. این کشور بار دیگر خواستار «آتش بس فوری برای جلوگیری از تلفات بیشتر» شد.
حمله سهشنبه به جبالیا، تازهترین نمونه از مجموعه حملات زمینی و هوایی ارتش اسرائیل به حماس و شبکه تونلهای گسترده آن در غزه بود.
ارتش اسرائیل اوایل سهشنبه اعلام کرد که در حمله هوایی خود یکی دیگر از فرماندهان حماس را که در حمله تروریستی هفتم اکتبر به این کشور نقش داشت، کشته است. به گفته ارتش اسرائیل و شین بت، سرویس امنیت داخلی اسرائیل، نسیم ابواجینا فرمانده گردان «بیت لاهیا» از تیپ شمالی حماس بود و در توسعه هواپیماهای بدون سرنشین و پاراگلایدرهای استفاده شده در حمله مشارکت داشت.
- بحران انسانی در غزه
حملات هوایی اسرائیل موجب بروز یک بحران انسانی در مناطق پرازدحام فلسطینی شده است.
آژانس کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد با استناد به آمار وزارت بهداشت غزه که توسط حماس اداره میشود، گفت که در حملات دوشنبه و سهشنبه اسرائیل ۲۱۶ فلسطینی در غزه کشته شدند. براساس این آمار تاکنون بیش از ۸۵۰۰ فلسطینی در حملات اسرائیل کشته شدند که ۶۷ درصد آنها زنان و کودکان هستند.
این آژانس گفت که ۵۹ کامیون دیگر حامل مواد غذایی، آب، و دارو سهشنبه از طریق گذرگاه رفح با مصر وارد غزه شدند. این بزرگترین کاروان کمکهای بشردوستانه از ۲۹ مهر است و تعداد کل کامیونها را به ۲۱۷ میرساند. با این حال به گفته این آژانس هنوز به کمکهای بسیار بیشتری برای مردم غزه نیاز است.
در تنظیم این مطلب از گزارش صدای آمریکا، و خبرگزاری رویترز، آسوشیتدپرس، و فرانسه استفاده شده است