آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت که روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت، با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائيل، در مورد تدابیری که این کشور همچنان باید برای افزایش کمکرسانی به غزه انجام دهد، صحبت خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای بلینکن این موضوع را روز سهشنبه ۱۱ اردیبهشت، در یک انبار«سازمان خیریه اردن هاشمی» که در آن محمولههای کمکی از سازمانهای خیریه مستقر در ایالات متحده جمعآوری میشود، اعلام کرد.
او گفت در شرایطی که در وضعیت ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه بهبودهایی صورت گرفته است، باید برای اطمینان یافتن از اینکه کمکها به صورت پایدار به مردم میرسد، کارهای بیشتری انجام شود.
وزیر امور خارجه ایالات متحده افزود: در مورد اقداماتی که در مورد کمکرسانی به غزه باید انجام شود، «فردا به طور مستقیم با نخستوزیر و سایر اعضای دولت اسرائیل» صحبت میکند.
بررسی کمکها به غزه حدود یک ماه پس از آن انجام میشود که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، در هشداری جدی به بنیامین نتانیاهو گفت اگر اسرائیل نتواند گامهایی برای رسیدگی به آسیبهای غیرنظامیان، کاهش مشکلات بشردوستانه و ایمنی امدادگران در کار کمکرسانیها بردارد، ممکن است سیاست واشنگتن تغییر کند.
بحران انسانی رو به افزایش در غزه باعث شد شرکای غربی و عرب اسرائیل خواستار تسهیل ورود کمکها به غزه شوند. بیشتر مردم غزه بیخانمان هستند، بسیاری از آنها با قحطی مواجه هستند، بیماریها گسترش یافته و بسیاری از زیرساختهای غیرنظامی در آن تلی از خاک است.
در همین حال، بنیامین نتانیاهو روز سهشنبه تاکید کرد که اسرائیل عملیات نظامی را در شهر رفح در جنوب غزه پیش خواهد برد، حتی اگر به گفته او، با حماس بر سر آتشبس و آزادی گروگانها در غزه توافق شود.
او گفت: «چنین ایدهای که ما جنگ را قبل از دستیابی به همه اهداف آن متوقف میکنیم، اصلا قابل بحث نیست. ما وارد رفح میشویم و گردانهای حماس را در آنجا از بین میبریم - با توافق یا بدون توافق، تا به پیروزی کامل برسیم.»
آقای نتانیاهو گفته که لازم است نیروهای اسرائیلی برای شکست کامل حماس وارد رفح شوند.
گروههای تحت حمایت جمهوری اسلامی؛ حماس و جهاد اسلامی، در ۱۵ مهر سال قبل به اسرائیل حمله کردند و حدود ۱۲۰۰ تن را کشتند که اکثر آنها غیر نظامی بودند.
پس از آن، اسرائیل با هدف نابودی حماس، نوار غزه را محاصره و عملیات خود را آغاز کرد.
وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، شمار کشته شدگان در پی حملات ارتش اسرائیا را بیش از ۳۴ هزار تن اعلام کرده و گفته است که اکثر آنها زن و کودک بودهاند.
در مقابل، اسرائیل حماس را متهم میکند که از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند.