وزارت امور خارجه ایالات متحده روز سهشنبه یکم آبانماه همزمان با سفر آنتونی بلینکن به اسرائیل اعلام کرد که او در دیدار با مقامات اسرائیلی خواستار افزایش کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان غزه شده است.
براساس این اعلام آنتونی بلینکن به طور شفاهی به اسرائیلیها هشدار داده در صورتی که آنها به خواستههای ایالات متحده برای بهبود وضعیت غیرنظامیان در غزه توجه نکنند، «براساس قانون و سیاست ما دچار عواقبی خواهند شد.»
وزیر امور خارجه آمریکا در این سفر همچنین رهبران اسرائیل را به دلیل گزارشهایی در زمینه اجرای «طرح ژنرالها» در شمال غزه تحت فشار قرار داده و نسبت به جابجایی گسترده غیرنظامیان در این منطقه ابراز نگرانی کرده که مقامات اسرائیل گفتهاند هدفشان از حمله مجدد به شمال غزه صرفا «از بین بردن امکان تجدید حیات حماس» است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا شامگاه سهشنبه اول آبان در مقر وزارت دفاع میهمان یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل بود و در این دیدار در جریان تلاشهای ارتش اسرائیل برای تخریب زیرساختهای تهاجمی حزبالله در مرزهای شمالی و «فعالیتهای تروریستی» جمهوری اسلامی از طریق نیروهای نیابتی خود در منطقه قرار گرفت.
آنتونی بلینکن، پیشتر در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در شهر اورشلیم نیز بر نیاز به پیشگیری از تعرضهای منطقهای بیشتر از سوی جمهوری اسلامی و گروههای نیابتی آن و اتحاد اسرائیل و آمریکا برای مقابله با تهدیدهای جمهوری اسلامی تاکید کرد و خواستار آزادی همه گروگانهای اسیر حماس و پایان دادن به درگیریها در غزه شد.
او به همراه اسحاق هرتزوگ رئیس جمهوری اسرائیل هم با شماری از خانوادههای گروگانهای در بند حماس در تلآویو دیدار و بر لزوم تلاش برای آزادی همه گروگانها تاکید کرد.
خانوادههای گروگانهای حماس نیز در دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده از او خواستند تا «فشار بیشتری را بر کشورهای میانجی بهویژه قطر اعمال کند تا مذاکرات را از سر بگیرند و از حذف سینوار در توافقی برای آزادی همه گروگانها استفاده کنند.»
جنگ اسرائیل و حماس زمانی آغاز شد که گروه فلسطینی تحت نفوذ جمهوری اسلامی ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل حمله کرد و بیش از ۱۲۰۰ نفر عمدتا غیرنظامی را کشت و ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفت.
از ۲۵۰ گروگان اسیر شده در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، هنوز حدود صد گروگان در بند حماس هستند و هیچ اطلاعی از شرایط و وضعیت آنها وجود ندارد.