لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۵۷

بلینکن: آمریکا برای همرسانی منابع انرژی در صورت کاهش یا قطع آن توسط روسیه همکاری می‌کند


کنفرانس خبری مشترک آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، با جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا (۱۸ بهمن ۱۴۰۰)
کنفرانس خبری مشترک آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، با جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا (۱۸ بهمن ۱۴۰۰)

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، می‌گوید که آمریکا در زمینه همرسانی منابع انرژی ذخیره در صورت کاهش یا قطع انرژی از سوی روسیه، با متحدان و شرکا هماهنگ است.

وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه ۱۸ بهمن در کنفرانس خبری مشترک با جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: «ما برای هرگونه بحران انرژی از سوی روسیه آماده هستیم و با موضعی متحد همکاری می‌کنیم. پیام همگی ما این است:‌ آماده حل مسائل از راه دیپلماسی هستیم. ولی با این حال، برنامه واکنش سریع از جمله برنامه تحریم‌ها را آماده کرده‌ایم.»

آقای بلینکن افزود: «ما با همکاری در کنگره و متحدان هستیم تا مراتب افزایش قدرت دفاعی اوکراین را بالا ببریم و همچنین جناح شرقی ناتو در اروپا را تقویت کرده‌ایم.»

جوزپ بورل نیز در این جلسه ضمن تاکید بر اهمیت توجه جدی و دقیق به بحران فعلی در اوکراین، آن را «جدی‌ترین بحران از زمان جنگ سرد تاکنون در اروپا» دانست.

آقای بورل افزود که روسیه در استفاده از تامین انرژی اروپا به عنوان اهرم فشار برای رسیدن به دستاوردهای سیاسی خود تردید نمی‌کند و تنها راه، مقاومت و افزایش رسیدن به انرژی‌های تجدیدپذیر است.

جوزپ بورل در این کنفرانس خبری همچنین گفت: «اتحادیه اروپا یک نهاد نظامی نیست. وقتی صحبت از تحریم می‌کنیم، تحریم افراد، یا بخش‌هایی از اقتصاد یا تحریم مالی یا هر چیز دیگر،‌ نباید از آن به عنوان تهدید یاد شود. ما هیچ‌کسی را تهدید نمی‌کنیم. ولی می‌خواهیم تصریح کنیم عواقب برخی از رفتارها، چه خواهد بود. چرا که این قدرت بازدارندگی گفت‌وگوهای دیپلماتیک است.»

رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: «به نظرم وظیفه داریم مشخص کنیم عواقب رفتارهای خصمانه علیه اوکراین چه خواهد بود. اگر روی نداد، که چه بهتر و به لحاظ دیپلماتیک هرچه در توان داریم انجام می‌دهیم که از آن پرهیز شود. ولی باید آماده پاسخگویی باشیم. از ناحیه اروپا ما شماری ابزارهای اقتصادی و مالی داریم که می‌تواند بررسی شده و در صورت استفاده، خسارت‌هایی جدی برای اقتصاد روسیه در پی خواهد داشت.»

روسیه اگرچه حدود ١٠٠ هزار سرباز را در مرز با اوکراین مستقر کرده است، هرگونه قصد برای حمله به اوکراین را رد می‌کند. مسکو در نشست دوشنبه گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد واشنگتن را متهم به دامن زدن به ترس کرد.

هفته گذشته آقای بایدن گفت ایالات متحده و متحدانش به مذاکرات با حسن نیت خود با مقامات روسیه درباره نگرانی‌های امنیتی مسکو ادامه خواهند داد اما هشدار داد تهاجم روسیه با «تبعات سریع و شدیدی مواجه خواهد شد.»

وزارت دفاع ایالات متحده تا کنون ٣ هزار سرباز به شرق اروپا اعزام کرده و ٨ هزار و ۵۰۰ سرباز دیگر را در حال آماده‌باش برای اعزام قرار داده است.

دولت بایدن بارها اعلام کرده هیچ طرحی برای اعزام سربازان آمریکایی به داخل خاک اوکراین ندارد.

XS
SM
MD
LG