رئیس شورای شهر تهران اختصاص بودجه ۳۰۰ میلیارد ریالی از سوی شهرداری پایتخت به منظور هزینه کردن در مراسم مذهبی «اربعین» را تایید کرده است.
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران امروز یکشنبه ۲۹ مرداد ماه در حاشیه آغاز جلسه شورای شهر، درباره «خدمات شهرداری تهران در اربعین»، در جمع برخی خبرنگاران داخلی گفته است: مدیران شهرداری پایتخت بیشتر در «مناطق مرزی» حضور دارند.
او توضیح داده است که این تصمیم در مجموعه دولتی «ستاد اربعین» اتخاذ شده و بناست هر یک از شهرداریهای مناطق تهران، در «یکی از نقاط مرزی ایران و عراق» مستقر شوند.
مراسم مذهبی «اربعین» در روزهای منتهی به بیستمین روز از ماه قمری «صفر» و چهل روز پس از روز دهم ماه «محرم» که از آن با عنوان «عاشورا» یاد میشود، در کشور عراق و مسیرهای منتهی به شهر «کربلا» و مقبره امام سوم شیعیان به صورت «مراسم پیادهروی» و یا برگزاری برنامههای جانبی انجام میشود.
بیستم مرداد ماه در شرایطی که «کمبود دارو و تجهیزات درمانی» در ایران دوباره خبرساز شده بود، رئیس جمعیت هلال احمر گفت که حدود «۴۰۰ تُن دارو» و بیش از «۸۰ دستگاه آمبولانس» را در اختیار «زائران اربعین» خواهند گذاشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه نیز از استقرار «هفت بیمارستان و درمانگاه صحرایی، دو بالگرد آمبولانس و بیش از ۱۰۰ آمبولانس» در مرز خسروی برای «ارائه خدمات به زائران اربعین» خبر داده بود.
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران در خصوص شرح وظایف شهرداران مناطق در این ایام، گفته که آنها «نیروها را مستقر میکنند» و افزوده است: بودجه امسال شهرداری برای اربعین ۳۰۰ میلیارد ریال (۳۰ میلیارد تومان) است.
همزمان با کاهش بیش از پنجاه درصدی تعداد اتوبوسهای بینشهری، شهریار افندیزاده، معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی جمهوری اسلامی، ۲۹ تیرماه از «واردات دو هزار دستگاه اتوبوس» ویژه حمل و نقل زائران اربعین به عراق خبر داده بود.
در این حال، به رغم کمبود جدی در تامین و قیمتگذاری برخی کالاهای اساسی برای مصرف داخلی طی ماههای اخیر، گمرک جمهوری اسلامی با ابلاغ بخشنامهای به تاریخ ۲۵ مرداد ماه از سوی سازمان توسعه صادرات ایران وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی، از «سهمیه تکمیلی» کالاهای اساسی برای گروههای اعزامی به عراق خبر داده است.
تامین بخش قابل توجهی از این اقلام شامل برنج، آرد، مرغ، گوشت قرمز، تخم مرغ، روغن خوراکی، قند و شکر به درخواست مجید نامجو، رئیس «قرارگاه مرکزی اربعین» در «ستاد توسعه و نوسازی عتبات عالیات» صورت گرفته است، مجموعهای که تبلیغات حکومتی، آنرا «مردمی و غیر دولتی» معرفی میکند.
اصرار جمهوری اسلامی به حضور در مراسم اربعین در عراق و صرف بودجههای کلان برای اجرای برنامههای تبلیغاتی طی سالیان اخیر، همواره واکنش مردم را برانگیخته است. البته علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی هر سال این مراسم را که با هزینههای کلان و بسیج همه نیروهای حکومت برگزار میشود به عنوان «همهپرسی» تایید «نظام» معرفی میکند.