جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز دوشنبه در واشنگتن در یک کنفرانس خبری مشترک با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، شرکت کرد.
در این کنفرانس خبری رئیس جمهوری آمریکا و صدراعظم آلمان ضمن تاکید بر اهمیت مشارکت میان دو کشور و دیگر همپیمانان دو سوی اقیانوس اطلس و ناتو، بر ضرورت اتخاذ تمهیدات بازدارنده در برابر تجاوزگری بیشتر روسیه به اوکراین تاکید کردند.
آقای بایدن با اشاره به آمادگی ایالات متحده برای مذاکرات همراه با حسننیت با روسیه، تاکید کرد که هرگونه تصمیم روسیه برای تهاجم به اوکراین با واکنش «یکپارچه» اعضای ناتو روبهرو خواهد شد.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران حاضر در جلسه مبنی بر «تعریف تجاوز روسیه به اوکراین» گفت که اگر تانکها و نظامیان روسیه از مرز با اوکراین عبور کنند، دیگر نورد استریم٢ وجود نخواهد داشت.»
صدر اعظم آلمان نیز با تاکید بر رویکرد متحد و موضع کاملا یکسان آمریکا و شرکای اروپایی آن در قبال بحران اوکراین، نسبت به وضع «تحریمهای بسیار سنگین» بر روسیه در صورت تجاوز آن کشور به اوکراین هشدار داد.
رئیس جمهوری آمریکا، آلمان را «دوست نزدیک و شریک مورد اعتماد» عنوان کرد و گفت دو کشور می توانند «روی همدیگر حساب کنند.»
خط لوله گاز روسیه به آلمان موسوم به نورد استریم دو تاکنون عملیاتی نشده است و بسیار در غرب و آمریکا آنرا به عنوان اهرم فشار انرژی روسیه بر اروپا می دانند.
رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد: :من نمیدانم که اگر پوتین خودش می داند که می خواهد چه کند. ولی می داند که تجاوز به اوکراین یک اشتباه بزرگ است و تاثیر بسیار بزرگی بر روی اروپا و جهان دارد و این اقدام برای او هزینه بالایی به دنبال خواهد داشت.
جو بایدن از شهروندان آمریکایی مقیم و ساکن اوکراین خواست که این کشور را ترک کنند.
او ادامه داد که بر این باور است که آمریکا و شرکایش می توانند گاز صادراتی از سوی روسیه را جایگرین کنند.
تاکنون رئیس جمهوری آمریکا با امیر قطر که کشورش از عمده صادر کنندگان گاز طبیعی است در کاخ سفید دیدار کرده است. روسیه از عمده صادر کنندگان گاز و نفت خام در جهان و عضو اوپک پلاس است.
در این کنفرانس خبری آقای شولتس که دو ماه از زمان تصدی صدر اعظمی اش می گذرد گفت: «مهم است که در برابر روسیه به صورت مشترک اقدام کنیم. اگر روسیه تجاوز نظامی علیه اوکراین انجام دهد تحریمهایی اعمال خواهد شد که هزینه بالایی برای روسیه خواهد داشت.»
او ادامه داد: ما باهم همکاری کرده ایم تا تحریمها را به سرعت اعمال کنیم.
آقای شولتس بار دیگر تاکید کرد که مسیر دیپلماتیک بهترین راه حل برون رفت از وضعیت موجود است.
او گفت: ما همچنان بنا داریم که در چارچوب فرمت نرماندی به دنبال راه حل دیپلماتیک باشیم.
فرمت نرماندی شامل آلمان و فرانسه و دو کشور روسیه و اوکراین است و بنا دارد که بنا به ت توافق مینسک راه حلی برای شرق اوکراین که در کنترل جدایی طلبان مورد حمایت روسیه است بیابد.
صدراعظم آلمان در چندین نوبت با سووالی درباره آینده خط لوله گاز نورد استریم دو در صورت تهاجم نظامی روسیه به خاک اوکراین مواجه شد.
او در پاسخ گفت: «ما همه زمینه ها برای اعمال تحریم در صورت تهاجم نظامی را مهیا کرده ایم و بنا نداریم همه جزئیات تحریمها را اعلام کنیم. این تحریمها وسیع و با همکاری آمریکا و دیگر شرکایمان خواهد بود. ما متحد عمل خواهیم کرد و همه گامهای لازم را برخواهیم داشت.»
او ادامه داد که کشورش بنا دارد همچنان برای ثبات اقتصادی اوکراین به کمکهایش ادامه دهد.
روسیه هرگونه طرح برای حمله به همسایه خود اوکراین را رد کرده است اما از ایالات متحده و متحدانش می خواهد که اوکراین و دیگر کشورهایی که زمانی جزو جمهوریها و کشورهای اقماری شوروی سابق بودند را به عضویت ناتو درنیاورند.
کرملین همچنان میخواهد که استقرار تسلیحات ناتو در این کشورها متوقف شود. واشنگتن و ناتو این خواسته ها را رد می کنند.
این کنفرانس خبری به طور زنده و با ترجمه همزمان در سایت، یوتیوب، اینستاگرام و فیسبوک صدای آمریکا پخش شد.
- یوتیوب
- توئیتر:
- فیسبوک: