لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۳۲

بایدن: «امید و انتظار» من این است که توافق آزادی‌ گروگان‌ها و آتش‌بس حاصل شود


رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه در کاخ سفید به خبرنگاران گفت که در چند روز گذشته «گفتگوهای مفصلی» با نخست وزیر اسرائیل، داشته و موضع خود را مبنی بر «ضرورت آتش بس موقت» برای تضمین آزادی گروگان‌هایی که هنوز توسط حماس نگهداری می‌شوند، اعلام کرده است.

بایدن گفت: «همچنان امیدوارم این کار انجام شود و اسرائیلی‌ها در این مدت هیچ حمله زمینی گسترده‌ای انجام ندهند. بنابراین، انتظار من این است که این اتفاق نیفتد. برای آزادی گروگان ها باید آتش بس برقرار شود.»

بایدن همچنین گفت که «امید و انتظار» او این است که توافق آزادی‌ گروگان‌ها و آتش‌بس حاصل شود. او گفت: «این توافق در حال حاضر در حال مذاکره است، و خواهیم دید که به کجا می‌رسد.»

بنا بر گزارش‌ها، رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه در تماس تلفنی با نخست وزیر اسرائیل بر عزم خود برای «تلاش خستگی‌ناپذیر» تا آزادی همه گروگانهای اسیر حماس تاکید کرد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای با اشاره به تماس تلفنی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل اعلام کرد این دو علاوه بر گفتگو در مورد مذاکرات مربوط به آزادی گروگانها، شرایط انسانی در غزه و احتمال عملیات نظامی اسرائیل در رفح را هم بررسی کردند.

براساس این بیانیه جو بایدن با تکرار نظر خود درباره عملیات نظامی اسرائیل در رفح تاکید کرد که این عملیات نباید بدون یک برنامه معتبر و قابل اجرا برای اطمینان از امنیت و حمایت از غیرنظامیان انجام شود.»

از سوی دیگر اما، تایمز اسرائیل عصر پنجشنبه گزارش داد که نخست وزیر اسرائیل پس از ملاقات با رئیس سازمان سیا در تل‌آویو، طی یک تماس ۴۰ دقیقه‌ای با رئیس جمهوری آمریکا به موضوع گروگان‌‌ها و عملیات نظامی اسرائیل در رفح پرداخته‌اند.

پس از این گفتگو نتانیاهو در حساب کاربری خود در ایکس نوشت: «من و اسرائیل زیر بار پذیرش کشور فلسطینی نمی‌رویم.»

بنیامین نتانیاهو افزود: «مواضع من کاملا روشن است. اسرائیل هرگونه فشاری را از سوی هیچ کشوری برای پذیرش کشور مستقل فلسطینی قاطعانه رد می‌کند و تنها راه حل دائمی مشکلات با فلسطینی‌ها را مذاکره مستقیم بین طرفین می‌داند.»

او همچنین تاکید کرد: «اسرائیل به مخالفت خود با تشکیل کشور فلسطینی پافشاری می‌کند چرا که رسمیت دادن به این کشور بعد از کشتار ۷ اکتبر، پاداشی بزرگ برای تروریسم است و مانع هر صلحی در آینده خواهد شد.»

به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که طی آن ۱۲۰۰ کشته و بیش از ۲۴۰ تن دیگر به گروگان گرفته شوند، اسرائیل حمله همه‌جانبه به غزه با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرد.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG