سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، برآورد میکند که طی چهار هفته جنگ در اوکراین بین ۷ تا ۱۵هزار سرباز روس جان خود را از دست دادهاند.
یک مقام ارشد نظامی ناتو که نخواست نامش فاش شود در گفتوگویی با آسوشیتدپرس در روز چهارشنبه گفت که این برآورد ناظر به اطلاعات مقامات اوکراینی، همچنین آن چه روسیه منتشر کرده است یا عمدا منتشر نکرده است، و اطلاعات جمع آوری شده از منابع قابل دسترس عموم است.
کارشناسان میگویند روسیه انتظار یک پیروزی برقآسا داشت، اما با مقاومت سرسختانه اوکراینیها مواجه شد.
برگزاری مراسم تشییع جنازه برای معاون فرمانده ناوگان دریای سیاه در شبه جزیره کریمه در روز چهارشنبه تازهترین نمونه از تلفات نظامیان بلندپایه روسیه از زمان آغاز تهاجم مسکو به اوکراین به شمار میرود.
این درحالی است که یک مشاور رئیس جمهور اوکراین روز یکشنبه با اشاره به اسامی شش ژنرال روس تصریح کرد که این افراد به همراه دهها سرهنگ و افسران دیگر در اوکراین کشته شده اند.
وزارت دفاع روسیه اما هیچ یک از این تلفات را تایید نکرده است.
مسکو از ۲ مارس (۲۱ روز قبل) یعنی یک هفته پس از آغاز تهاجم، اعلام کرد که تنها ۴۹۸ سرباز روس در جنگ کشته شدهاند و از آن به بعد، آمار جدیدی ارائه نداده است. این در حالی است که اوکراین مدعی تلفات بیشتری است و آمار سربازان کشته شده روس را ۱۵۶۰۰ نفر اعلام میکند.
تهاجم روسیه به اوکراین، بزرگترین حمله زمینی در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم تا کنون به شمار میرود.
- پوتین: برای واردات گاز روسیه روبل بپردازید
در همین حال ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، روز چهارشنبه در یک نشست تصویری با وزیران ارشد دولت تاکید کرد که مسکو به تعهدات قبلی خود متعهد است. او گفت: «البته روسیه به عرضه گاز طبیعی مطابق با حجم و قیمت... که در قراردادهای قبلی منعقد شده است، ادامه میدهد.»
پوتین همچنین تصریح کرد که مسکو فروش گاز به کشورهای «غیر دوست» در در قالب دریافت مبلغ به روبل انجام خواهدداد.
کارشناسان این اقدام را نوعی مقابله با کاهش شدید ارزش روبل به دلیل اعمال تحریمهای گسترده، عنوان کردهاند.
روسیه حدود ۴۰ درصد از کل گاز مصرفی اروپا را تامین میکند. اتحادیه اروپا در سال جاری میلادی روزانه بین ۲۰۰ تا ۸۰۰ میلیون یورو (۸۸۰ میلیون دلار) گاز از روسیه خریده است.
- جو بایدن: تهدید تسلیحات شیمیایی جدی است
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، این هفته با متحدان مهم خود در بروکسل و ورشو گفتوگو میکند. رهبران کشورهای غربی تلاش میکنند از تبدیل شدن تهاجم روسیه به اوکراین به یک فاجعه بزرگتر جلوگیری کنند.
بایدن چهارشنبه سفری چهار روزه به اروپا را آغاز کرد تا به بحران ناشی از تهاجم روسیه به اوکراین که بدترین بحران قاره اروپا از زمان پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ است، رسیدگی کند. این بحران یک آزمون عمده برای جو بایدن تفسیر شده است.
رویارویی مسکو با مشکلات لجستیک و عدم پیشروی در اوکراین، این نگرانیها را تشدید کردهاست که روسیه ممکن است از سلاحهای شیمیایی یا غیرمتعارف دیگری برای تغییر موازنه جنگ بهره ببرد.
بایدن اندکی پیش از سفر به بروکسل درباره احتمال استقرار تسلیحات شیمیایی از سوی روسیه، به خبرنگاران گفت: «فکر میکنم این یک تهدید واقعی است.»