لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۶

انتقاد قانون‌گذاران آمریکایی از رایزنی‌های نفتی کاخ‌سفید با دولت‌های مورد انتقاد واشنگتن


افزایش شدید بهای سوخت در آمریکا به دنبال تحریم نفت روسیه
افزایش شدید بهای سوخت در آمریکا به دنبال تحریم نفت روسیه

تعدادی از قانون‌گذاران آمریکایی نسبت به رایزنی دولت بایدن با بعضی دولتهای مورد انتقاد واشنگتن، برای جبران کسری انرژی ناشی از تحریم روسیه، ابراز نگرانی کردند.

قانون‌گذاران آمریکایی می‌گویند نسبت به رایزنی‌های کاخ سفید با عربستان سعودی، امارات، و ونزوئلا و پیامدهای درخواست‌هایی این چنین، ناخرسندند.

در حالی که بهای نفت برای نخستین بار در ۱۴ سال اخیر به بالای بشکه‌ای ۱۳۰ دلار رسیده است، واشنگتن در صدد ترمیم روابط خود با عربستان سعودی و امارات، دو تولیدکننده عمده نفت در خاورمیانه، برآمده است.

در این میان، مذاکره دولت آمریکا با کشورهائی مثل ونزوئلا، ایران و عربستان سعودی، مورد انتقاد بسیاری از قانون‌گذاران قرار گرفته‌است. مارک گرین، عضو جمهوری‌خواه کمیسیون روابط خارجی مجلس نمایندگان، می‌گوید بهتر است که آمریکا به‌جای اتخاذ چنین رویه‌ای، از منابع سرشار داخلی خود استفاده کند.

بسیاری از این دولت‌ها به دلیل عدم رعایت موازین حقوق بشر، بارها از سوی واشنگتن مورد انتقاد قرار گرفته‌اند.

یک هیات آمریکایی روزهای شنبه و یکشنبه گذشته با دیدار از کاراکاس، درباره آنچه مقامات آمریکا «امنیت انرژی»‌ توصیف کردند، با نیکولاس مادورو، رئیس حکومت ونزوئلا،‌ گفت‌وگو کردند. مادورو روز سه‌شنبه (۸ مارس) اعلام کرد که دیدار دو ساعته روز یکشنبه او با هیات آمریکائی در کاخ ریاست جمهوری در کاراکاس، محترمانه و «بسیار دیپلماتیک» بود. این دیدار به آزادی دستکم دو زندانی آمریکایی در ونزوئلا انجامید.

این درحالی است که وال استریت ژورنال پیشتر گزارش کرده‌بود که تماس‌های کاخ سفید با دو تولیدکننده بزرگ نفت در خاورمیانه، ناموفق بوده‌است.

آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا روز چهارشنبه با رد تلویحی این گزارش گفت که روز گذشته با همتای اماراتی‌اش گفت‌و گو داشته است. او همچنین تاکید کرد که به طور مداوم با همتای عربستانی‌اش در تماس است.

این درحالی است که مقامات ابوظبی هم اعلام کردند که برای گفتگو میان رئیس جمهوری‌ آمریکا و شیخ محمد بن زائد‌آل‌نهیان، نخست وزیر و ولیعهد امارات متحده عربی، در روزهای آینده برنامه ریزی خواهد شد.

با این همه مقامات عربستان سعودی بارها تصریح کرده‌اند که از هنگام روی کار آمدن دولت بایدن، روابط آنها با واشنگتن رو به سردی گذاشته‌است. عربستان سعودی خواهان حمایت بیشتر واشنگتن از مداخله‌ی خود در جنگ داخلی یمن است. ریاض همچنین با توجه به پیشروی برنامه‌ی هسته‌ای ایران، انتظار دارد، آمریکا کمک‌های بیشتری برای تاسیس نیروگاه‌های هسته‌ای غیرنظامی‌ به عربستان، مبذول کند. درخواست دیگر عربستان سعودی از آمریکا منع تعقیب ولیعهد عربستان در آمریکا است. او با چندین دعوای حقوقی از جمله در ارتباط با قتل جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار مخالف حکومت عربستان، روبرو است.

مقامات امارات متحده عربی هم از واکنش ملایم آمریکا نسبت به حمله‌ی موشکی و پهپادی شبه‌نظامیان حوثی‌، گروه نظامی یمنی تحت حمایت جمهوری اسلامی ، به خاک خود ناخشنود است.

ریاض و ابوظبی همچنین نگران آن هستند که توافق اتمی جمهوری اسلامی با گروه کشورهای پنج به اضافه یک، بدون ملاحظه نگرانی‌های امنیتی این دوکشور، انجام شود.

ماه گذشته، دو مقام دولت آمریکا، برت مک‌گرک، هماهنگ‌کننده خاورمیانه در شورای امنیت ملی کاخ سفید، و ایموس هوشستین، فرستاده انرژی وزارت خارجه آمریکا، به ریاض و ابوظبی سفر کردند. یک مقام آمریکا تاکید کرده‌است که این سفر در رابطه با تقویت دفاع موشکی این دو کشور بوده‌است. وال استریت ژورنال اما در گزارشی خاطرنشان کرده که موضوع این سفر، فراتر از مباحث مربوط به دفاع موشکی است.

بعضی از کارشناسان صنعت نفت بر این باورند این دو کشور به تنهایی می‌توانند با تولید افزایش روزانه، بازار جهانی نفت را آرام کنند.

این در حالی است که به گزارش منابع تخصصی انرژی، از جمله خبرگزاری بلومبرگ، کمبود سرمایه‌گذاری بر روی زیرساخت‌ها، در کنار فعالیت‌ گروه‌های شبه‌نظامی در نیجریه و لیبی، امکان افزایش تولید نفت را دچار مشکل کرده‌است.

XS
SM
MD
LG