لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۹

بروکسل درخواست ایران برای مبادله اسدالله اسدی با امدادگر بلژیکی را بررسی می‌کند


تجمع اعتراضی در بروکسل برای آزادی اولیویر فانده‌کاستیله، امدادگر بلژیکی زندانی در ایران.یکشنبه ٢ بهمن ۱۴۰۱
تجمع اعتراضی در بروکسل برای آزادی اولیویر فانده‌کاستیله، امدادگر بلژیکی زندانی در ایران.یکشنبه ٢ بهمن ۱۴۰۱

نخست‌وزیر بلژیک روز پنجشنبه اعلام کرد کشورش در حال بررسی درخواست جمهوری اسلامی برای تبادل اسدالله اسدی با اولیویه وندکستله، امدادگر بلژیکی زندانی در ایران است.

الکساندر دی‌کرو گفت: آقای وندکستله به «گروگان» گرفته شده و بار دیگر خواستار آزادی فوری او شد.

اظهارنظر نخست‌وزیر بلژیک تنها یک روز پس از بیانیه دولت این کشور صورت می‌گیرد که بر اساس آن اعلام شده بود اسدالله اسدی به زوی آزاد نخواهد شد.

پیش از آن هم مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه در مورد احتمال تبادل اولیویه وندکستله با اسدالله اسدی گفته بود: «تفاهم‌نامه تبادل زندانیان میان ایران و بلژیک منعقد و نهایی و اسناد نیز تبادل شد» و «طرف مقابل درخواست (تبادل زندانیان را) داده بود و ما هم این تقاضا را مطرح کردیم و به زودی طبق وعده‌ای که پیش از این داده بودیم، این تبادل انجام خواهد شد.»

دادگاه قانون اساسی بلژیک در ماه مارس سال جاری، توافق تبادل زندانی میان این کشور و ایران را که با مخالفت‌های گسترده‌ای مواجه بود، تایید کرد.

اسدالله اسدی به اتهام طراحی یک بمب‌گذاری در سال ۲۰۱۸ در تجمع مربوط به سازمان مجاهدین خلق ایران در پاریس، در دادگاهی در بلژیک به ۲۰ سال حبس محکوم شد.

این دیپلمات ایرانی متهم شده بود که ماده‌ای انفجاری به وزن نیم کیلوگرم را در اختیار یک زوج ایرانی ساکن بلژیک قرار داده بود تا همایش این سازمان را هدف حمله قرار دهند. در آن همایش، شماری از شهروندان آمریکایی نیز حضور داشتند.

اولیویه وندکستله ۴۲ ساله در بهمن ۱۴۰۰ بازداشت و به اتهام «جاسوسی» به ۴۰ سال زندان محکوم شد.

کشورهای غربی زندانی شدن شهروندان خود از سوی جمهوری اسلامی را «گروگان‌گیری سیاسی» می‌خوانند و بارها از جمهوری اسلامی خواسته‌اند به این رویه «ظالمانه» پایان دهد.

اما جمهوری اسلامی با رد دیدگاه طرف‌های غربی و بدون ارائه هیچ سند و مدرکی، همچنان به بازداشت و زندانی‌کردن شهروندان غربی و دوتابعیتی بنا به اتهاماتی همچون «اقدام علیه امنیت ملی» ادامه می‌دهد.

XS
SM
MD
LG