لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۹

بهمن قبادی خواستار پذیرش آثار سینماگران تبعیدی از سوی آکادمی اسکار شد


بهمن قبادی (چپ). آرشیو
بهمن قبادی (چپ). آرشیو

بهمن قبادی، سینماگر تبعیدی ایرانی که در جشنواره‌های کن، برلین، سن سباستین، و بسیاری از فستیوال‌های جهانی برنده جوایز معتبری شده است، از آکادمی علوم و هنرهای سینمایی یا اسکار خواست آثار سینماگران تبعیدی را در رقابت سالانه خود بپذیرد.

به گزارش تارنمای هنری «ددلاین»، بهمن قبادی در نامه خود به آکادمی اسکار نوشته است: «بسیار عالی خواهد بود اگر بتوانیم نماینده‌ای از هنرمندان تبعیدی داشته باشیم.»

بهمن قبادی که از سیزده سال پیش در تبعید به سر می‌برد، در سال ۲۰۱۷ به عنوان‌ یکی از اعضای آکادمی علوم و هنرهای سینمایی برگزیده شد.

او در نامه خود به داون هادسون، مدیر آکادمی درباره فعالیت‌های هنرمندان تبعیدی، پیشنهاد کرده است که هر سال یکی از فیلم‌های این سینماگران برای شرکت در رقابت اسکار به آکادمی ارائه شود.

بهمن قبادی در ادامه نامه خود به بازی‌های المپیک تابستانی توکیو اشاره می‌کند که گروهی از ورزشکاران توانستند با عضویت در تیم پناهندگان کمیته بین‌المللی المپیک ،در این مسابقات شرکت کنند.

بر اساس قوانین فعلی آکادمی علوم و هنرهای سینمایی، فقط فیلم‌های رسمی معرفی شده از سوی کشورها می‌توانند در بخش آثار بین‌المللی رقابت کنند، و چنین امکانی برای سینماگران مستقل یا تبعیدی وجود ندارد.

ددلاین در ادامه می‌نویسد ایران کشوری با میراث پیچیده فیلمسازی است. به نوشته این تارنمای هنری، در حالی که این کشور سینماگران برجسته‌ای مانند عباس کیارستمی را به جهان معرفی کرده است و فیلم‌های ایرانی برنده جوایز اسکار و نخل طلا شده‌اند، سینمای این کشور در برخی از مواقع با سیاست گره خورده است.

به نوشته ددلاین، در سال ۲۰۱۳ ایران مراسم اسکار را تحریم کرد و به سینماگران این کشور اجازه نداد آثار خود را به آکادمی ارسال کنند. این در حالی است که یک سال قبل از آن، فیلم ایرانی «جدایی نادر از سیمین» ساخته اصغر فرهادی موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی‌ زبان سال اسکار شده بود.

بهمن قبادی در نامه خود به آکادمی اسکار به جعفر پناهی، سینماگر ایرانی نیز اشاره می‌کند که در سال ۲۰۱۰ دستگیر شد و حکومت ایران او را از فیلمسازی منع کرد، ولی علی‌رغم خطر دستگیری و زندان همچنان به فعالیت‌های هنری خود ادامه می‌دهد.

جعفر پناهی در سال ۲۰۰۶ جایزه خرس نقره ای را برای فیلم «آفساید» گرفت
جعفر پناهی در سال ۲۰۰۶ جایزه خرس نقره ای را برای فیلم «آفساید» گرفت

پناهی که با فیلم «تاکسی» در سال ۲۰۱۵ برنده جایزه خرس طلایی برلین شد، در سال ۲۰۱۸ تصریح کرد آثار او از جمله «بادکنک سفید» که در سال ۱۹۹۵ برنده دوربین طلای جشنواره فیلم کن‌ شد، در سایر کشورهای جهان اکران می‌شود ولی در ایران اجازه نمایش ندارد.

بهمن قبادی یکی از سینماگران سرشناس ایرانی است که با آثاری مانند «زمانی برای مستی اسب‌ها»، «آوازهای سرزمین مادری‌ام»، «لاک‌پشت‌ها پرواز می‌کنند»، و «کسی از گربه‌های ایرانی خبر ندارد» شناخته می‌شود.

او متن نامه به آکادمی اسکار را در حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی نیز به اشتراک گذاشته است.

بهمن قبادی در بخشی از این نامه می‌گوید: «ما سینماگرانی هستیم بدون سرزمین! در واقع، در نقاطی از جهان زندگی می‌کنیم که موطن اصلی ما و سرزمینی نیست که در آن به دنیا آمده‌ایم؛ در حالی که جهان، هویت و نام ما را با نام سرزمین مادری‌مان می‌شناسد.»

XS
SM
MD
LG