لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۴۸

انتشار چند روایت «آزار جنسی» علیه ابوالقاسم طالبی؛ بهارک صالح‌نیا: وقت حق‌خواهی است نه سکوت


بهارک صالح‌نیا، بازیگر سینما و تلویزیون ابوالقاسم طالبی را به «آزارگری جنسی» متهم کرد.
بهارک صالح‌نیا، بازیگر سینما و تلویزیون ابوالقاسم طالبی را به «آزارگری جنسی» متهم کرد.

بهارک صالح‌نیا بازیگر سینما و تلویزیون که در حال حاضر خارج از ایران است با انتشار ویدئویی در اینستاگرام، ابوالقاسم طالبی فیلمساز حکومتی را به «آزارگری جنسی» متهم کرده است.

خانم صالح‌نیا توضیح می‌دهد در سال ۱۳۹۲ زمانی که یازده ماه بیکار بود و به کار احتیاج داشت، از طرف این کارگردان پیشنهاد کار گرفت.

طالبی به او گفته بود که از میان پانصد نفر که تست بازیگری و گریم داده‌اند، یک نفر انتخاب شده و باید میان او و صالح‌نیا یک نفر را انتخاب کنند و پرسیده بود:«چه می‌کنی تا توجه من از آن یکی بازیگر به تو برگردد؟»

خانم صالح‌نیا می‌گوید طالبی به او گفت که «طاووس» که نقشش را قرار است به او یا بازیگر دیگر بدهند، زنی فاحشه است و از او خواست تا نقش زنی فاحشه را به گونه‌ای که او «تحریک شود» بازی کند.

بهارک صالح‌نیا می‌گوید به طالبی گفته که نمی‌تواند با این شرایط کار کند و انصراف داد ولی طالبی دو هفته بعد دوباره با او تماس گرفته و گفت که نقش را به او داده‌اند‌‌. خانم صالح‌نیا که گمان می‌کرد شرایطش پذیرفته شده است و کار را می‌پذیرد ولی طالبی پس از مدتی «رفتار آزاردهنده» خود را از سر گرفت.

به گفته بهارک صالح‌نیا، طالبی پرسش‌های متعددی در مورد پریود شدن زنان می‌پرسید و به نظر خانم صالح‌نیا، شاید به همین دلیل باشد که در مورد یائسگی نیز اظهار نظری توهین‌آمیز کرده است.

ابوالقاسم طالبی که کارگردانی فیلم «قلاده‌های طلا» بعد از اعتراضات سال ۸۸ را در کارنامه دارد به تازگی در یک برنامه تلویزیونی که بهروز افخمی، دیگر کارگردان حکومتی مجری آن بود،‌ در انتقاد به تحریم جشنواره فیلم فجر از سوی سینماگران کشور گفت: «برخی از زنان سلبریتی، یائسه شدن را هم تقصیر جمهوری اسلامی می‌دانند. یعنی از پنجاه سال می‌روند بالا روسری‌شان را بر‌می‌دارند و فحش به جمهوری اسلامی می‌دهند.»

این سخنان او با واکنش تند بازیگران و اهالی سینما روبرو شد.

بهارک صالح‌نیا می‌گوید طالبی همیشه تسبیح در دست داشت و سجاده در اتاقش پهن بود و در حالی که روی سجاده نشسته بود، در مورد روابط جنسی صحبت می‌کرد و سوال می‌پرسید.

خانم صالح‌نیا این کارگردان سینما را «بیمار» توصیف کرده و می‌گوید نمی‌دانم چطور این همه سال در سینما فعالیت کرده است با آنکه می‌داند تعداد زیادی از زنان بازیگر تجربه هایی مشابه با او داشته‌اند.

بهارک صالح‌نیا می‌گوید در‌ پی جنبش «زن،زندگی، آزادی» با آنکه یادآوری این موضوع حال بسیار خرابی به او می‌داد تصمیم گرفت به کسی که جلوی دوربین به ساحت زن چنین توهینی می‌کند بگوید که انسانی «بی‌ارزش» است.

او می‌گوید «حالا که دنیای زنان ایران تکان عظیمی خورده، وقت فریاد و حق‌خواهی است نه سکوت تا آنها که نمی‌دانند بفهمند که مفهوم انقلاب زن، زندگی، آزادی در واقع چه چیزی است.»

اکانت توییتر «جنبش من هم در ایران» که روایت‌های تعرض و آزار جنسی در ایران را منتشر می‌کند چند روایت دیگر آزار جنسی توسط ابوالقاسم طالبی را نیز منتشر کرده است.

در یکی‌ از روایت‌ها،‌ راوی می‌گوید که ابوالقاسم طالبی «از نام زنان بازیگر استفاده می‌کرد، داستان‌های خیالی درباره آنها به زبان می‌آورد» تا به او بفهماند که اگر می‌خواهد بازیگری را حرفه‌ای انجام دهد، باید «رفتار وقیح امثال طالبی» را بپذیرد.

در پی شکل‌گیری جنبش «من هم» در ایران از تابستان سال ۱۳۹۹ که ادامه جنبش جهانی «Me Too» بود، زنان ایرانی نیز تجربه‌‌ خود از آزارهای جنسی را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشتند و در پی شکل‌گیری این کارزار، نام‌ مردان شناخته‌شده‌ای در عرصه سینما و هنر نیز مطرح شد.

۸۰۰سینماگر زن نیز در اعتراض به «خشونت و باج‌گیری‌ جنسی» در فضای سینما و تئاتر ایران بیانیه دادند.

سپس یک کمیته مستقل پنج نفره شامل ترانه علیدوستی، سمیه میرشمسی، غزاله معتمد، هانیه توسلی و مارال جیرانی تشکیل شد تا مطالبات زنانی که آزار دیده‌اند را با کمک حقوقدانان و مشاوران پیگیری کنند.

XS
SM
MD
LG