وکیل نسرین جوادی، فعال کارگری زندانی که از تیرماه ۱۴۰۱ به دلیل شرکت در تجمع صنفی در زندان است، خبر داد که با وجود امکان تخفیف قانونی برای مراقبت از فرزندش که مبتلا به دیابت یک است، مقامات زندان با مرخصی او مخالفت کردهاند.
رامين صفرنيا، وكيل نسرين جوادی به روزنامه اعتماد گفت که پزشکی قانونی اعلام کرده که نسرین جوادی به دلیل مشکلات جسمی قادر به تحمل زندان نیست، اما این موضوع در پروندهاش ثبت نشده است.
این وکیل دادگستری افزود که موکل او بیش از دو سال و چهار ماه در زندان بوده و درخواستهای مرخصی و آزادی مشروط او با وجود گذشت بیش از نیمی از محکومیتش پذیرفته نشده است.
او تاکید کرد در حالی که شورای زندان با آزادی او موافقت کرده و پروندهاش در دادستانی تهران در حال بررسی است، هنوز پاسخی دریافت نکردهاند. «این تأخیر ممکن است بر سلامت تنها فرزند او تأثیر منفی بگذارد.»
وکیل نسرین جوادی افزود که او در سال ۹۸ به دلیل شرکت در تجمعی برای پیگیری مطالبات بازنشستگان بازداشت شد. پروندهای به اتهام «اجتماع و تبانی»، «تبلیغ علیه نظام» و «اخلال در نظم عمومی» علیه او تشکیل و به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب ارجاع شد. این دادگاه او را به ۵ سال حبس برای «اجتماع و تبانی»، یک سال برای «تبلیغ علیه نظام»، یک سال برای «اخلال در نظم عمومی» و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرد. حکم او در دادگاه تجدیدنظر شعبه ۳۶ تأیید شد و نسرین جوادی در نهایت در سال ۹۸ به زندان منتقل شد و تمامی این مجازاتها برای او اعمال شده است.
صفرنيا افزود که قانونگذار برای شرایط خاص تخفیفاتی همچون مرخصی استعلاجی، آزادی به دلیل بیماری، و آزادی پس از گذشت یکسوم مجازات را پیشبینی کرده است و در این شرایط نسرین جوادی، که قادر به انجام کارهای عادی نیست و از بیماری رنج میبرد، تنها فردی است که میتواند به پسر بیمارش رسیدگی کند.
با توجه به گذشت حداقل یکسوم از مدت حبس و وضعیت وخیم فرزندش، درخواست وکیل او برای مسئولان قضایی، آزادی یا حداقل مرخصی موقت است تا بتواند کنار تنها فرزندش باشد.
پیش از این اتحادیه آزاد کارگران ایران، از مخالفت مقامات زندان اوین با مرخصی نسرین جوادی، کارگر بازنشسته زندانی و از اعضای این تشکل کارگری، و برخورد تند و غیر انسانی دادیار ناظر بر این زندان با خانواده او خبر داده بود.
این تشکل مستقل کارگری نوشت: «به دنبال انتقال تنها فرزند نسرین جوادی به بخش احیای بیمارستان شهدای تجریش و مراجعه یکی از اعضای خانم جوادی به اداره اجرای احکام زندان اوین برای اخذ مرخصی برای او، نیری، دادیار ناظر بر زندان اوین، با برخوردی تند و غیر انسانی حاضر به شنیدن حرف های او نشده است.»
مخالفت با مرخصی یا مرخصی پزشکی زندانیان سیاسی در زندانهای جمهوری اسلامی ایران تازگی ندارد و از سوی فعالان و سازمان های صنفی و حقوق بشری به عنوان ابزاری برای آزار و اذیت آنان به کار برده میشود.