وبسایت «ایبیسی نیوز» استرالیا در مقاله مفصلی به بررسی حملات سایبری مداوم حکومت ایران پرداخته است و به شهروندان استرالیایی هشدار میدهد که در این رابطه هوشیار باشند.
گزارش ارائه شده به پارلمان استرالیا نشان میدهد که عوامل وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران حملات سایبری هوشمندانهای را علیه سازمانهای استرالیایی با هدف استفاده از این دادهها برای اخاذی انجام دادهاند.
اما دولت فدرال استرالیا هیچ اطلاعاتی درباره قصد احتمالی خود برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی یا درباره ارزش داراییها و سرمایهگذاریهای افراد وابسته به این سازمان در استرالیا، ارائه نمیدهد.
در یک تحقیق پارلمانی فدرال درباره نقض اخیر حقوق بشر در ایران که هفته آینده منتشر خواهد شد، شواهدی مبنی بر تجسس و سوءاستفاده حکومت جمهوری اسلامی علیه ایرانیان استرالیایی که علیه جمهوری اسلامی سخن میگویند، وجود دارد.
در طول جلسات پارلمان، اسنادی ارائه شد که بر اساس آن دولت استرالیا میتواند علیه دیپلماتهای ایرانی مرتبط با اعدامهای اخیر معترضان در ایران اقدام کند، یا لغو روادید مقامات ارشد جمهوری اسلامی و خانوادههای آنها در استرالیا را به صورت جدی مورد بررسی قرار دهد.
به گفته وزارت امور داخلی، هنوز هیچ شاخهای از دولت استرالیا درباره فعالیتهای افراد مرتبط با حکومت ایران در شبکههای اجتماعی، و تلاش جمهوری اسلامی برای شناسایی ایرانیان استرالیایی مخالف رژیم تحقیق نکرده است.
این در حالی است که پنی ونگ، وزیر امور خارجه، به ایبیسی نیوز گفت :«گروه ویژه مقابله با مداخله خارجی، به رهبری سازمان اطلاعات امنیتی استرالیا، مسئول تحقیق درباره چنین اتهاماتی است.»
به گزارش خبرگزاری فعالان حقوق بشر، فشارها بر آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، و سایر کشورها در حال افزایش است تا سپاه پاسداران را به دلیل سرکوب «وحشیانه» معترضان ایرانی که با دستگیری حدود ۱۹ هزار نفر و کشته شدن بیش از ۵۰۰ تن همراه بوده است، در فهرست سیاه قرار دهند.
این اعتراضات سراسری از شهریور ماه گذشته و به دنبال کشته شدن مهسا امینی که در بازداشت پلیس اخلاق ایران بود، آغاز شد و یکی از جدیترین چالشهای جمهوری اسلامی از هنگام انقلاب ۵۷ محسوب میشود.
- انجام حملات سایبری مخرب توسط گروههای مرتبط با سپاه پاسداران
کلر چندلر، دستیار وزیر امور خارجه استرالیا که همچنین معاون تحقیقات است، در جلسات استماع جداگانهای در پارلمان، وقوع حملات باجافزاری سپاه پاسداران و افراد وابسته به این نهاد به سازمانهای استرالیایی را تأیید کرد.
او در پاسخ خود به گزارشهای مختلفی اشاره کرد که در ماه سپتامبر توسط نهاد مشاور امنیت سایبری مشترک، که شامل چندین آژانس اطلاعاتی و امنیتی سایبری در آمریکا، استرالیا، کانادا، و بریتانیا است، منتشر شد.
این گزارش بر ادامه فعالیتهای مخرب سایبری توسط عوامل تهدید دائمی پیشرفته تأکید میکنند که به عقیده نویسندگان، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران هستند.
در این گزارش آمده است که «عوامل وابسته به سپاه پاسداران به طور فعال طیف وسیعی از نهادها، از جمله نهادهایی در چندین بخش زیرساختهای حیاتی آمریکا، و همچنین سازمانهایی در استرالیا، کانادا، و بریتانیا را هدف قرار میدهند.»
این تحقیقات نشان میدهد که پس از نفوذ یا دستیابی به شبکه مورد نظر «عوامل وابسته به سپاه بر اساس ارزش درک شده آنها از دادهها، مسیر عملی را تعیین میکنند.» به عبارتی با توجه به ارزش و نوع دادههای شبکه، عوامل وابسته به سپاه پاسداران آنها را برای باجگیری رمزگذاری میکنند، یا دادهها استخراج میشوند.
این گزارش میگوید که اکثر این عوامل سایبری، تحت نظارت شرکت فناوری «ناجی هوشمند فاطر» در کرج، و شرکت «افکار سیستم یزد» در یزد فعالیت میکنند.
این گزارش با اشاره به این که عوامل سپاه پاسداران از آسیبپذیریهای شناخته شده در شبکههای محافظتنشده استفاده میکنند، از سازمانهای استرالیایی میخواهد که هوشیار باشند و با اتخاذ تدابیر لازم، خطر این حملات سایبری را کاهش دهند.