لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۷

قدم اول آنگ سان سوچی برای احترام به حقوق مسلمانان میانمار


آنگ سان سوچی رهبر دولت میانمار
آنگ سان سوچی رهبر دولت میانمار

آنگ سان سوچی مقامات برمه را از کاربرد نام "روهینگیا" در مورد جامعه سرکوب شده مسلمان این کشور منع کرد. این اقدام تلاشی برای رفع تنش های میان اکثریت بودایی و اقلیت مسلمان برمه تلقی می شود. .

اتحادیه اروپا می گوید میانمار برای برخورد با نقض حقوق بشر در شمال غربی کشور به "فضا" نیاز دارد، و به پیشنهاد آنگ سان سوچی برای پرهیز از واژه "روهینگیا" در توصیف مسلمانان، احترام می گذارد.

بسیاری از بودائی های میانمار، اعضای یک گروه یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفری مسلمان که اغلب مهاجران از بنگلادش را "روهینگیا" می نامند و اغلب روزنامه‌های دولتی میانمار از آنها با الفاظی چون "سیاهه"، "عربه" یا "بنگلادشیه" نام می‌برند.

دولت سوچی هفته پیش واژه جدید "جامعه مسلمانان ایالت راخین" را به جای روهینگیا پیشنهاد کرد، اما بی درنگ با مخالفت روبرو شد.

از آغاز جنگ بین بودائی ها و مسلمانان در سال ۲۰۱۲، حدود ۱۲۰ هزار مسلمان در اردوگاه ها به سر می برند. سازمان ملل متحد روز دوشنبه گفت آزارها، از جمله اعدام و شکنجه، ممکن است به معنای جنایت علیه بشریت باشد.

در حالی که تنش پیرامون اقلیت مسلمان میانمار شدت می گیرد، آنگ سان سوچی رهبر کشور به گزارشگر و پژوهشگر حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت دولت از واژه روهینگیا استفاده نخواهد کرد، زیرا تحریک کننده است.

روز چهارشنبه، سفیر اتحادیه اروپا در میانمار به خبرنگاران گفت "ما درک می کنیم که روهینگیا بار احساسی دارد، و پیشنهاد دولت را برای پرهیز از ایجاد تنش با استفاده از این واژه تفرقه برانگیز شنیده ایم."

او گفت "ما سعی داریم یک فضای سیاسی فراهم آوریم تا بتدریج راه حلی برای این مساله پیدا شود."

رویترز می گوید این بیانیه شکاف در رویکرد غرب نسبت به این مقوله حساس را نشان می دهد. آمریکا گفته است به استفاده از واژه روهینگیا ادامه خواهد داد و به حق جوامع برای انتخاب آنچه می خواهند نامیده شوند احترام می گذارد.

XS
SM
MD
LG