لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۵

انتشار گزارش‌هایی از کشته شدن آخرین فرمانده ارشد حزب‌الله؛ اسرائیل: برای مراحل بعدی عملیات در لبنان آماده می‌شویم


حمله ارتش اسرائیل به مواضع حزب‌الله لبنان
حمله ارتش اسرائیل به مواضع حزب‌الله لبنان

همزمان با تشدید حملات اسرائیل به مواضع حزب‌الله لبنان، گزارش‌هایی از هدف قرار گرفتن علی کرکی، از بلندپایه‌ترین مقامات حزب الله و آخرین فرمانده ارشد نظامی باقی‌مانده این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی، منتشر شده است.

روز دوشنبه خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع امنیتی گزارش داد که علی کرکی، از بلندپایه‌ترین مقامات حزب الله، هدف حملات اسرائیل قرار گرفته است.

بنا بر این گزارش که روز دوشنبه دوم مهر منتشر شد هنوز از سرنوشت علی کرکی اطلاعی در دست نیست. با این حال حزب‌الله در کانال تلگرامی خود خبر کشته شدن کرکی را تکذیب کرده و گفته او زنده است و در مکانی امن به‌سر می‌برد.

در پی کشته شدن ابراهیم عقیل و فواد شکر، علی کرکی تنها فرد باقی‌مانده از فرماندهان ارشد و رده بالای حزب‌الله محسوب می‌شود. به این ترتیب با هدف قرار گرفتن و کشته شدن احتمالی او حزب الله عملا تمامی فرماندهان سطح اول خود را از دست داده است.

در همین حال سپهبد هرتزی هالوی، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، روز دوشنبه در بیانیه‌ای گفت که ارتش اسرائیل «زیرساخت‌های رزمی» را که حزب‌الله در ۲۰ سال گذشته ایجاد کرده است، هدف قرار می‌دهد.

او این عملیات را «بسیار مهم» توصیف کرد و گفت: «ما در حال حمله به اهداف و آماده‌سازی برای مراحل بعدی هستیم.»

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، نیز روز دوشنبه ۲ مهر با انتشار بیانیه‌ای گفت که حملات هوایی اسرائیل به لبنان «ده‌ها هزار موشک و مهمات دقیق» حزب‌الله را منهدم کرده است.

او افزود که ارتش اسرائیل در حال نابود کردن آن چیزی است که حزب الله طی ۲۰ سال ساخته است.

در این حال، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد با توجه به تشدید تنش‌ها میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان، ایالات متحده نیروهای بیشتری را به خاورمیانه می‌فرستد.

سرلشکر پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون، روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که آمریکا در اقدامی احتیاطی «تعداد کمی» پرسنل نظامی دیگر را به منظور تقویت نیروهایی حاضر در منطقه اعزام می‌کند.

سخنگوی پنتاگون همچنین با اشاره به حملات موشکی و پهپادی مستقیم جمهوری اسلامی به اسرائیل در فروردین گذشته، که در نتیجه رهگیری‌های انجام شده توسط پدافندهای هوایی آمریکا، بریتانیا، و دیگر متحدان منطقه‌ای تنها خسارات کمی در داخل اسرائیل به بار آورد، افزود که «توانایی‌های امروز ما در منطقه» در مقایسه با زمانی که حملات جمهوری اسلامی اجرا شد، بیشتر است.

سرلشکر رایدر تأکید کرد: «مجموع همه این توانایی‌ها گزینه‌هایی را در اختیار ما قرار می‌دهند تا در صورت حمله به نیروهای‌مان، بتوانیم آنها را مورد محافظت قرار دهیم.»

دولت جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، از آغاز درگیری‌ها میان اسرائیل و حماس تاکنون به دنبال جلوگیری از تشدید تنش‌ها در غزه بوده و همزمان خواستار حل بحران مرزی اسرائیل و لبنان از طریق دیپلماسی شده است.

با شدت گرفتن عملیات نظامی اسرائیل علیه مواضع حزب‌الله در لبنان و افزایش احتمال گسترش دامنه درگیری‌ها به دیگر نقاط منطقه، گروه هواپیمایی لوفت‌هانزا روز دوشنبه اعلام کرد که پروازهای خود به تل آویو و تهران را تا ۲۳ مهر و پروازهای بیروت را نیز تا پنجم آبان لغو کرده است.

سازمان هواپیمایی کشوری اردن نیز دوشنبه دوم مهر اعلام کرد که پروازهای شرکت‌های هواپیمایی این کشور به بیروت را تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق در خواهد آورد.

اسرائیل روز دوشنبه در گسترده‌ترین موج حمله‌های هوایی خود صدها موضع حزب‌الله را هدف قرار داد و همچنین به شهروندان هشدار داد مناطقی را که انبارهای تسلیحات حزب‌الله در آنها قرار دارند، تخلیه کنند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، دوشنبه دوم مهر هم‌زمان با تشدید عملیات گسترده اسرائیل علیه مواضع حزب‌الله در لبنان، از مردم کشورش خواست همزمان با آغاز این عملیات نظامی «متحد» بمانند.

او پس از حضور در یک مقر نظامی در تل آویو و ارزیابی وضعیت میدانی، گفت: «من قول دادم که توازن امنیتی، توازن قدرت، در شمال را تغییر دهیم .. و این دقیقاً همان کاری است که در حال انجام آن هستیم.»

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز دوشنبه در ویدیویی که توسط دفتر او منتشر شد، گفت که اسرائیل در حال عمق بخشیدن به حملات خود در لبنان است و این اقدامات تا «دستیابی به هدف‌مان برای بازگشت سالم ساکنان مناطق شمال اسرائیل به خانه‌های‌شان» ادامه خواهد داشت.

از سویی، وزیر بهداشت لبنان در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که در حملات روز دوشنبه اسرائیل به جنوب لبنان دست‌کم ۲۷۴ نفر کشته و بیش از هزار نفر زخمی شده‌اند.

مقامات اسرائیلی طی نزدیک به یک سال گذشته بارها تصریح کرده‌اند که به هر شکل ممکن، چه دیپلماتیک و چه نظامی، امنیت را در مناطق شمالی این کشور برقرار می‌کنند. اسرائيل خواستار عقب‌نشینی حزب‌الله از مناطق مرزی لبنان با اسرائيل است.

حزب‌الله می‌گوید که یک پایگاه نظامی در شمال اسرائیل را هدف حمله موشکی قرار داده است.

گروه حزب‌الله لبنان روز دوشنبه ۲ مهر با انتشار بیانیه‌ای ادعا کرد یک پایگاه نظامی در شمال اسرائیل را با «ده‌ها فروند موشک» هدف قرار داده است.

تاکنون، تلاش‌های دیپلماتیک برای عقب‌راندن حزب‌الله لبنان به آن سوی رودخانه لیطانی در ۳۰ کیلومتری مرز مشترک اسرائیل و لبنان بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پایان‌بخش جنگ ۳۴ روزه اسرائیل و حزب‌الله در تابستان سال ۱۳۸۵ بود، ناکام مانده است.

حزب‌الله لبنان در سال ۱۳۶۱ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأسیس شد. تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت این گروه را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته‌اند.

شناسایی کلیت حزب‌الله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزب‌الله است.

حماس، دیگر گروه نیابتی مورد حمایت حکومت ایران، که در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر به اسرائیل ۱۲۰۰ شهروند این کشور از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان را قتل‌عام کرد و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به گروگان گرفت، در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.

XS
SM
MD
LG