چهار شبهنظامی عضو گروههای وابسته به جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه بر اثر حمله هوایی اسرائیل به یک خودرو در نزدیکی مرز سوریه با لبنان کشته شدند.
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه به نقل از دو منبع امنیتی گزارش داد در این حمله پهپادی یک خودرو در حال عبور از یک پاسگاه سوریه در نزدیکی مرز آن کشور با لبنان روز چهارشنبه ۷ مرداد هدف قرار گرفت و بر اثر آن سه شبه نظامی فلسطینی و یک عضو حزب الله لبنان کشته شدند.
بنا بر اعلام ارتش اسرائیل در این حمله فارس قاسم، از چهرههای مهم در بخش عملیاتی گروه شبه نظامی «جهاد اسلامی» و مسئول طرحهای عملیاتی در سوریه و لبنان، کشته شد. جهاد اسلامی مورد حمایت حکومت جمهوری اسلامی است.
به گفته ارتش اسرائیل فارس قاسم نقشی محوری را در جذب و استخدام فلسطینیها در حزب الله به منظور اجرای حملاتی به اسرائیل از خاک لبنان ایفا میکرد. ارتش اسرائیل بدون ارائه جزئیات اعلام کرد که در این حمله شمار دیگری از شبه نظامیان جهاد اسلامی نیز که از سوریه به لبنان میرفتند، کشته شدند.
در ماههای اخیر حزب الله، جهاد اسلامی، و دیگر گروههای مسلح حملههای راکتی و پهپادی متعددی را علیه اسرائیل انجام دادهاند. این گروهها با حکومتهای ایران و سوریه روابط نیرومندی دارند و جنگجویان و جنگافزارهایشان را از طریق مرز سوریه و لبنان جابهجا میکنند.
پیشتر مقامات تشکیلات خودگردان فلسطینی در روز چهارشنبه اعلام کردند دستکم ۹ تن در عملیات گسترده نیروهای اسرائیلی با مشارکت هلیکوپترها و پهپادها در شهرهای «جنین» و «طولکرم» و چند منطقه دیگر در کرانه باختری کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این عملیات ارتش اسرائیل یکی از بزرگترین حملات این کشور طی ماههای اخیر در کرانه باختری به شمار میرود و در پی حملات کوچکتر هفتههای اخیر انجام شده است.
عملیات ارتش اسرائیل در کرانه باختری با هدف مواجهه با گروههای شبهنظامی فلسطینی از جمله حماس، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، انجام شده است.
رویترز نوشت که عملیات در کرانه باختری در شرایطی انجام شده است که نیروهای اسرائیلی با شبهنظامیان حماس در غزه درگیر هستند و با تشدید تنشها با حزبالله لبنان، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی در جنوب لبنان مواجه هستند.
جنگ در غزه پس از حمله تروریستی شبهنظامیان حماس و دیگر گروههای فلسطینی به اسرائیل در روز ۱۵ مهر سال ۱۴۰۲ آغاز شد. در پی این حمله شبهنظامیان فلسطینی دستکم ۱۲۰۰ تن را که اکثر آنها غیرنظامی بودند، کشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند و به غزه بردند.
پس از عملیات ارتش اسرائیل در غزه که با هدف نابودی حماس آغاز شد، حزبالله لبنان در حمایت از این گروه اقدام به پرتاب راکت به شمال اسرائیل کرد. این موضوع باعث درگیریهای مرزی شده است.
به نوشته رویترز، شاخههای مسلح سه گروه حماس، جهاد اسلامی، و فتح در بیانیههای جداگانهای عنوان کردند که شبهنظامیان آنها به خودروهای نظامی اسرائیل در سه منطقه کرانه باختری حمله کردهاند.
در همین حال، ناداو شوشانی، سخنگوی ارتش اسرائیل، گفت که عملیات روز چهارشنبه به دنبال افزایش شدید فعالیتهای شبهنظامیان در ماههای اخیر، با بیش از ۱۵۰ حمله شامل تیراندازی یا مواد منفجره از ناحیه طولکرم و جنین انجام شده است.
او گفت که بر اساس ارزیابی ارتش، «تهدید فوری» برای غیرنظامیان وجود دارد، و اشاره کرد که عملیات نیروهای اسرائیلی «بخشی از یک استراتژی گسترده با هدف خنثی کردن حملات» است.
ناداو شوشانی به خبرنگاران گفت: این تهدید تروریستی در کرانه باختری جدید نیست، «از دیروز آغاز نشده است و فردا نیز به پایان نمیرسد.»
در همین حال، یسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت که ارتش این کشور از سهشنبه شب ششم شهریور عملیات گستردهای را در اردوگاههای آوارگان در جنین و طولکرم برای «خنثی کردن زیرساختهای تروریستی اسلامی-ایرانی» که در آنجا مستقر هستند، آغاز کرده است.
آقای کاتز جمهوری اسلامی را متهم کرد که تهران «با تامین مالی و تجهیز نظامی تروریستها و قاچاق تسلیحات از اردن در تلاش است تا یک جبهه تروریستی علیه اسرائیل در کرانه باختری بر اساس الگوی غزه و لبنان ایجاد کند.»
وزیر خارجه اسرائیل تاکید کرد که باید با «تهدید زیرساخت تروریستی در غزه، شامل تخلیه موقت ساکنان فلسطینی» مقابله کنیم و «گامهای ضروری بعدی» را برداریم.
او نوشت که این جنگ برای همه چیز است و ما باید در آن پیروز شویم.
یسرائیل کاتز پیشتر در روز ۲۲ مرداد نسبت به قاچاق سلاحهای جمهوری اسلامی ایران از طریق اردن به کرانه باختری هشدار داده بود.
او گفته بود تلاش حکومت ایران برای ایجاد «یک جبهه تروریستی جدید در شرق علیه مراکز عمده جمعیتی اسرائیل» موجب پیدایش «وضعیت جدی و خطرناکی» شده است.