لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۱

به تاخير انداختن آغاز نسيان


نسيان (دمانس) از دست رفتن عملکرد مغزی است که در بیماریهای مختلفی از جمله آلزایمر رخ میدهد. در نسيان، حافظه، تکلم، داوری، تفکر و رفتار تحت تاثیر قرار می گیرد. با افزایش طول عمر بسیاری از مردم، تخمین زده میشود تعداد کهنسالانِ مبتلا به بیماری آلزایمر از بیست و شش میلیون نفر در حال حاضر به صد و شصت میلیون نفر در سال دو هزار و پنجاه برسد. پژوهشگران به دنبال راهی هستند تا آغاز نسيان را به تاخیر بیاندازند. یک مطالعه جدید نشان میدهد افزایش فعالیت فیزیکی ممکن است در این راه مفید باشد.

میلیونها نفر در سراسر جهان به بیماری آلزایمر مبتلا هستند و پژوهشگران به دنبال راه هایی هستند تا بروز dementia را به تاخیر بیاندازند. نیکولا لاتین اشلاگر، روانپزشک متخصص کهنسالی می گويد، «ممکن است یک عامل ساده در شیوه زندگی وجود داشته باشد که آغاز dementia و شایعترین عامل آن را که بیماری آلزایمر است به تاخیر بیاندازد.»

نیکولا لاتین اشلاگر و همکارانش در دانشگاه استرالیای غربی، ۱۷۰ مرد و زن را، که بیش از ۵۰ سال سن داشتند، مورد تحقيق و بررسی قرار دادند. این افراد مشکل حافظه داشتند اما مبتلا به dementia نبودند.

شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول برای شش ماه سه بار در هفته به مدت ۵۰ دقیقه ورزش ملایم انجام دادند. گروه دوم مطالبی آموزشی را در مورد از دست دادن حافظه دریافت کردند اما تشویق به ورزش نشدند.

«فعالیت فیزیکی باعث تغییر شد، یعنی کسانی که ورزش کردند در پایان شش ماه حافظه و درک بهتری داشتند. شرکت کنندگان برای بهبود حافظه به طور متوسط به بیست دقیقه فعالیت بدنی بیشتر از آنچه پیش از مطالعه انجام میدادند نیاز داشتند.»

شرکت کنندگان برای سنجش حافظه تحت آزمون های شناختی قرار گرفتند. امتیاز کسانی که فعالیت فیزیکی خود را افزایش داده بودند بیشتر بود و حتی یکسال بعد از خاتمه مطالعه نیز حافظه بهتری داشتند. «چیزی که فعلا نمیدانیم دلیلی است که در پس این اثر قرار دارد.»

پژوهشگران می گویند با آنکه نمی دانند چه اتفاقی در مغز رخ میدهد که باعث بهبود حافظه میشود، ولی این یافته ها نشان میدهد فعالیت فیزیکی ممکن است از مغز محافظت کند و بالقوه میتواند شروع dementia را به تاخیر اندازد. «این بدان معناست که باید در توصیه های خود وقتی از ما در مورد راه های حفاظت از مغز میپرسند، تجدید نظر کنیم.»

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG